"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Temel eğitim tamamen kalksın

23 Temmuz 2018, Pazartesi 17:56
TİSK tarafından bedelli askerlik tartışmalarıyla ilgili yapılan açıklamada, çalışanların kıdem tazminatı hakkına vurgu yapılarak, “28 günlük temel askerlik eğitiminin kaldırılması uygun olacaktır” denildi.

İşverenler iş kaybı yaşanmaması için bedelli askerlikte temel eğitim olmamasını istiyor. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen imzasıyla yapılan açıklamada, 28 günlük temel askerlik süresinin kaldırılmasının uygun olacağı belirtildi. TİSK açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Askerlikle ilgili olarak kıdem tazminatını düzenleyen 1475 sayılı İş Kanunu’nun 14’üncü maddesinde özel bir düzenleme mevcut olup, Kanun Teklifi kapsamındaki bedelli askerlikten yararlanacak yükümlülerin kıdem tazminatı alarak işyerlerinden ayrılıp ayrılamayacakları konusunda bir belirsizlik söz konusudur. Konfederasyonumuz, 28 gün olarak öngörülen temel askerlik eğitiminin kaldırılması halinde kıdem tazminatı ile ilgili bu belirsizliğin giderileceği görüşünü taşımaktadır. 

Süre kaldırılırsa tasarruf yapılır

Ayrıca bu kapsamda çalışan personelin 28 gün ücretsiz izinli olması nedeniyle işletmelerimizdeki yaşanacak iş kaybının da önüne geçilebilecektir. Diğer taraftan, 28 günlük temel eğitim süresi, kamu maliyesi için yaklaşık 1 milyar TL tutarında ek bir maliyet doğuracaktır. Bu sürenin kaldırılması halinde kamunun da önemli bir tasarruf yapması mümkün olacaktır. Sonuç olarak Kanun Teklifi’nin 2’nci maddesindeki 28 günlük temel askerlik eğitiminin kaldırılması uygun olacaktır.”

***

Tıklayınız:

Milyonların odaklandığı 'torba teklif' komisyonda

Şimdi de 21 günlük askerlik tartışması

28 gün için gözler Meclis’te

TBMM 'bedelli askerlik' için toplanıyor: Beklentiler 28 gün şartının kaldırılması yönünde

Bedelli askerlikte 28 günlük temel eğitimi esnetme talebi

28 günlük askerlik tartışmaları ile ilgili bir açıklama da Bahçeli'den

Bedelli Askerlik Türküsü

Etiketler: bedell askerlik
Okunma Sayısı: 2047
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı