"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Temel Paşa Münbiç için mi görevden alındı?

01 Ocak 2019, Salı 17:52
Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel’in Afrin’de kazandığı tecrübeleri sahaya yansıtmak istediğini ancak karşılık bulamadığını ileri sürerek, “Siyasî yönetimle ters düşmüştür. Temel Paşa da bu nedenle görevi yapmakta zorluk çekmiştir” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayınlanan kararla, 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı’na atandı. Söz konusu kararı değerlendiren emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, Orgeneral Temel’in isteklerinin kabul edilmediği için böyle bir atamanın olduğunu ileri sürdü. 

Bu normal bir değişiklik değil

Karataş, “Suriye’nin kuzeyine bir harekât düşünülürken görevdeki ordu komutanımız tayin oldu. Bu normal bir değişiklik değil. Bir komutan üst komuta kademesiyle herhangi bir anlaşmazlığa düşüyorsa, komutanın önerileri Genelkurmay ve Millî Savunma Bakanlığı tarafından dikkate alınmamış demektir. Suriye’nin kuzeyine yapılacak harekâtın nasıl yapılması gerektiğini, gücümüzün ne olduğunu en iyi bilen İkinci Ordu Komutanı’dır. Temel Paşa önerilerinin, daha az zaiyatla harekâtın daha başarılı yapılması, uygun mevsimde yapılması gibi önerilerinin dikkate alınmaması dolayıısıyla bu görevinde ters düşmüştür. Bunun karşılığı olarak da görev yeri değişikliği yapılmıştır” dedi. Ulusal Kanal’a konuşan ve Orgeneral Temel’in Afrin’den kazandığı tecrübeleri saha yansıtmak istediğini, ancak karşılık bulamadığını iddia eden Karakataş, “Siyasî yönetimin farklı istekleri olunca Temel Paşa da bu nedenle görevi yapmakta zorluk çekmiştir. Görev yeri değişmiştir” diye konuştu.

 

Etiketler: ismail metin temel
Okunma Sayısı: 5064
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı