"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Terör, gençleri bataklığa sürüklüyor

29 Temmuz 2016, Cuma
Terörün ve toplumsal sorunların özellikle Güneydoğu’daki gençleri uyuşturucu bataklığına ittiğini belirten uzmanlar “acilen önlem alınmazsa gençleri kaybedeceğiz” dedi.

Diyarbakır’da uyuşturucu bağımlılığının hızla yayıldığını belirten uzmanlar madde bağımlılığına karşı mücadele başlattı. Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen faaliyetlere yoğun ilgi gösteren gençler, akademisyenler ve uzmanlarla buluşarak sorunun çözüm yollarını konuştu. Güneydoğu’daki çalışmalarını hızlandıran Yeşilay Diyarbakır Şubesi de ‘Uyuşturucuyla Mücadelede Farkındalık’ standı açarak gençler ve madde bağımlılarının aileleriyle görüştü. 

Gençler, hain şebekelerin tuzağına düşüyor

Diyarbakır’daki alış veriş merkezlerinde ve çeşitli meydanlarda farkındalık stantları kuran Yeşilay yetkilileri yaşanan toplumsal sorunların ve terörün gençleri hain şebekelerin tuzağına ittiğini belirtti. Güneydoğu’da yaşanan terörün en çok gençleri etkilediğini belirten Yeşilay Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öger, “Amacımız standı ziyaret eden vatandaşların madde kullanımının ne olduğu, etkilerinin neler olduğu, uyuşturucuyla mücadelenin nasıl olması gerektiği hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır” dedi. 

Mağdur olan hep gençler!

Güneydoğu’da yaşanan sıkıntıları Yeni Asya Gazetesi’ne değerlendiren genç gazeteci Mehmet Faiz Akpınar’da “terör sorunu varoşlarda yeni ve çok büyük problemler doğuruyor” dedi. O topraklarda büyüdüğünü vurgulayan Akpınar, “Bölgede yaşanan çatışmalar, ilân edilen sokağa çıkama yasakları, kentlerin varoşlarında yeni problemlerin oluşmasına ortam hazırlıyor. 40 yılı aşkın bir süredir bölgede yaşanan çatışmaların en büyük mağdurları gençler ve çocuklar oldu. Son zamanlarda yaşanan çatışmalara ek olarak kültürel çatışma ve ekonomik kriz bölge insanını olumsuz yönde etkiledi” dedi.

Batı, Doğu’nun dertlerine kulak tıkamasın

Türkiye’nin bir bütün olduğunu ve bir doğu’da yaşanan sıkıntının başka açılardan batıya’da sıçradığını belirten Akpınar, “Yaşanan çatışmalar sonucu zar zor iş bulan bölge gençlerinin birçoğu Suriyelilerin gelmesiyle ya işsiz kaldı ya da batıya göç etmek zorunda kaldı. Ancak bu göç daha büyük sıkıntılara sebebiyet veriyor. Sorunu yerelden ulusala yayıyor. Yayınlanan istatistik sonuçlarına baktığınızda sokak çocukları, uyuşturucu kullanımı oranında İstanbul birinci sırada. Ondan sonra Diyarbakır geliyor. Halbuki Diyarbakır nüfus olarak Türkiye’nin onuncu şehri. Niye sokak çocukları, uyuşturucu kullanımı vb konularda İstanbul’dan hemen sonra geliyor. Problemleri olduğu için elbette. Sıkıntılar sadece bölge ile sınırlı kalmıyor yine istatistiklere baktığımızda İstanbul başta olmak üzere diğer büyük şehirlerde bu tür suçlardan dolayı yakalanan çocukların büyük çoğunluğu da bu bölgeden göçe zorlanan insanlar. Kısacası, İstanbullunun, İzmirlinin evinde rahat etmesi için bölgede yaşananlara kayıtsız kalmamalı, gereken hassasiyeti göstermelidir.” değerlendirmelerinde bulundu.

N. NUR ENER / İSTANBUL

Etiketler: nur ener
Okunma Sayısı: 1485
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı