"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Terör iletişim kurmayıda engelliyor

02 Aralık 2015, Çarşamba 12:42
Muş'un Varto ilçesinde teröristlerin saldırısında 5 baz istasyonunun zarar görmesi nedeniyle 25 köyde vatandaşlar, yaklaşık 3 aydır mobil iletişim imkanlarından yeterince yararlanamıyor.

Muş'un Varto ilçesi kırsal alanında GSM şirketlerine ait 5 baz istasyonuna PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcılarla yaptığı saldırı, vatandaşların iletişimini etkiledi.

Baz istasyonlarının zarar görmesi nedeniyle ilçeye bağlı 25 köyde vatandaşlar, yaklaşık 3 aydır mobil iletişim imkanlarından yeterince yararlanamıyor.

Güvenlik gerekçesiyle firmaların onarım yapamadığı bölgede, vatandaşlar, yakınlarıyla görüşmek için cep telefonunun çektiği tepelere çıkmak veya ilçe merkezine gitmek zorunda kalıyor.

Çaylar köyü sakinlerinden Doğan Başak, AA muhabirine, telefonla görüşmek için 3 kilometre yol gitmek zorunda kaldıklarını belirterek, "Dağlarda telefonla konuşuyoruz. Halimiz ne olur. Yazık değil mi?" dedi.

Telefon hatlarının yapılmasını isteyen Felek Ok ise torunlarını özlediğini ve görüşemediğini belirterek, "Torunlarım, çocuklarım beni özlüyor. Telefon yok görüşemiyorum. 2-3 aydır böyle" dedi.

AA

Etiketler: terör, iletişim, varto
Okunma Sayısı: 1252
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı