"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Terör mağduru 6 bin aileye gıda yardımı yapılıyor

07 Haziran 2016, Salı 12:26
Türk Kızılayı tarafından Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırılarından mağdur olan 6 bin aileye gıda yardımı yapılıyor.

Türk Kızılayı Genel Merkezinden ramazan dolayısıyla gönderilen 6 bin koliden oluşan 9 tır gıda yardımı Diyarbakır'a ulaştı.

Bu kapsamda yardımlar Sur'da PKK'lı teröristlerin saldırılarından dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere dağıtılıyor.

Türk Kızılayı Diyarbakır Şube Başkanı Hikmet Hamzaoğulları, bu yıl ramazanda sıcak yemek dağıtımı yerine 6 bin aileye gıda yardımı yaptıklarını söyledi.

Genel merkezden gönderilen yardımların öncelikle terör saldırılarından dolayı mağduriyet yaşayan Sur ilçesindeki ailelere dağıtılacağını ifade eden Hamzaoğulları, kalan yardım paketlerini ise ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirtti.

"İhtiyaç sahibi vatandaşları eli boş göndermeyeceğiz"

Hamzaoğulları, terör nedeniyle ilçedeki vatandaşların büyük zarar gördüğüne işaret ederek, bu kapsamda genel merkezden 9 tır yardım gönderildiğini vurguladı.

Bugüne kadar 500 koliyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını dile getiren Hamzaoğulları, dağıtımın sürdüğünü aktardı.

Hamzaoğulları yardımların ramazan ayı boyunca devam edeceğini anlatarak, "Şubemize gelen ihtiyaç sahibi vatandaşları eli boş göndermeyeceğiz. Onlar için elimizden gelen yardımı yapacağız." dedi.

Terör saldırılarının sürdüğü dönemde Sur ilçesindeki şube binasına 4 ay boyunca giremediklerini belirten Hamzaoğulları, "Terör saldırılarının yaşandığı sürede 'vatandaşlarımız mağdur olmasın' diye arabalarımıza tek tek yardım kolilerini yükleyip, ellerimizle ihtiyacı olan ailelere dağıttık. Terör olayları Sur'daki şubemizi kapattı ama yardım etmemizi engelleyemedi." ifadelerini kullandı.

Hamzaoğulları, makarna, kavurma, pirinç ve un gibi çok sayıda gıda malzemesinin bulunduğu yardım kolilerinden Kur'an kurslarına da ulaştırdıklarını sözlerine ekledi.

AA

Okunma Sayısı: 1206
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı