"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Terör mağduru ailelere eşya yardımı yapıldı

01 Ocak 2016, Cuma 13:51
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde artan terör olayları nedeniyle Şanlıurfa'ya göç eden 50 aileye, Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından eşya yardımı yapıldı.

Diyarbakır, Şırnak ve Mardin’deki terör olayları nedeniyle evlerini terk edip Şanlıurfa'ya göç edip farklı semtlerde kiraladıkları evde yaşayan 50 aileye Hayrat İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa Şubesi tarafından ısıtıcı, gıda ve temizlik kolisinden oluşan yardım malzemeleri dağıtıldı.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Şube Başkanı Abdullah Toprak, 50’ye yakın aile tespit ettiklerini ve yardımlarının devam edeceğini ifade ederek şunları söyledi:

"Evlerinden göç etmek zorunda kalan ailelere gıda, elektrikli ısıtıcı ve battaniye gibi temel ihtiyaç malzemesi dağıttık. Buradaki ailelerin barınma sorunu var ve bu sorunun giderilmesi gerekiyor. Biz dernek olarak her türlü yardımı yapıyoruz. Burada terör olayları nedeniyle mağdur olan aileler kiralar yüksek olduğu için ev tutmakta zorlanıyor. Yetkililerin bu konuya bir an önce bir çözüm bulması gerekiyor. Buraya gelen aileler ev sorununun yanı sıra; iş sorunu da yaşıyor. İş bulamadıkları için insanlar kendi geçimlerini sağlayamıyor. Eğitimden geri kalan bu çocuklarımızın burada yeni bir hayat oluşturup onları eğitime kazandırmamız gerekiyor."

DHA

Okunma Sayısı: 1009
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı