"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Terör örgütü PKK, çocukları ağına düşürüyor

26 Ekim 2018, Cuma 16:26
Operasyonlarda büyük darbe alan bölücü terör örgütü PKK, küçük yaştaki çocukları kandırarak veya tehdit yoluyla dağa kaçırıyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) başarılı operasyonlarıyla büyük darbe alan bölücü terör örgütü PKK, küçük yaştaki çocukları kandırarak veya tehdit yoluyla dağa kaçırıyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, TSK'nın başarılı operasyonlarıyla ağır kayıplar veren bölücü terör örgütü, yeni elaman bulmakta zorluk yaşıyor.

Emniyet raporlarına göre önceki yıllara kıyasla özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden örgüte katılan kişi sayısı yok denecek kadar azalırken terör örgütünün küçük çocukları tehditle dağa çıkmaya zorladığı belirlendi.

Terör örgütü tarafından kandırılmaya çalışılan bir çocuk, emniyet birimlerine verdiği ifadede bir kadının kendisine örgüt propagandası yaptığını ve bölgede düzenlenecek şenliklere gelmesini istediğini anlattı.

Örgüt ütesi kadının kendisini örgütün kamplarına göndereceğini, gelmemesi durumunda ailesini tek tek öldürmekle tehdit ettiğini belirten çocuk polise sığınarak yardım talebinde bulundu.

Metina'dan kaçtı

Yine ​terör örgütü PKK/KCK tarafından zorla kaçırılan ve sonrasında emniyet birimlerine teslim olan itirafçı çocuk da ifadesinde örgütün iç yüzünü deşifre etti.

Kasabada katıldığı festivalde arkadaşlarıyla çadırda kaldıklarını, gece ellerinde uzun namlulu silah bulunan ve yüzleri kapalı 2 kişi ile daha önce kendisini döven Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H ) yapılanmasında görevli kişilerin kendisini kaçırdığını anlatan çocuk 4 teröristin bulunduğu araca bindirildiğini söyledi.

Araçta yaşları 12 ile 18 arasında değişen başka çocukların da bulunduğunu, birlikte Irak'ın kuzeyindeki Metina kampına götürüldüklerini belirten çocuk ifadesinde 3 gün sonra kamptan kaçmayı başararak güvenlik güçlerine teslim olduğunu kaydetti.

AA

Etiketler: PKK, terör, Türkiye, çocuk
Okunma Sayısı: 836
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı