"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Terör ve uyuşturucu zirve yaptı

10 Ekim 2015, Cumartesi
Medya Takip Merkezi Interpress’in 2015 yılı dokuz aylık “Asayiş Raporu” araştırmasına göre, yazılı basında yayınlanan asayiş haberlerinde bir önceki yıla göre yaklaşık % 20’lik bir artış olduğu belirlenirken, terör ve uyuşturucu konularının ilk iki sırayı aldığı ortaya çıktı.

Medya Takip Merkezlerinden Interpress’in analizlerine göre 9 aylık asayiş raporu araştırmalarında terör ve uyuşturucu olaylarının yüzde 20’lik bir artış içerisinde olduğu açıklandı. 

65 bin 56 adet şehit haberi yapılmış

Yılın dokuz ayı geride kalırken yazılı basında çıkan asayiş haberlerinin bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 20’lik yükselişle 509 bin 432’ye ulaştığı belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress’in “Asayiş Haberleri Raporu” incelemesinde, yaz aylarında yeniden başlayan ve hızla tırmanan terör olayları ile yapılan saldırılar sonucu meydana gelen şehit haberlerinin toplamda 65 bin 056’ya ulaşarak gündemin birinci sırasına yerleştiği ortaya çıktı. 

Uyuşturucu haberleri ikinci sırada

Ocak ayından bu yana narkotik ve uyuşturucu bağlantılı haberlerin 46 bin 251’e ulaşarak ikinci sırayı aldığı, Bonzai’nin 4 bin 122 haberle öne çıktığı uyuşturucu haberleri içinde eroin, kokain ve tiner konularında da artış olduğu tesbit edildi.

38 bin 755 adet kaza haberi 

Interpress’in, ulusal, bölgesel ve mahalli iki bini aşkın gazete ile dergiyi incelendiği “Asayiş Haberleri Raporu” araştırmasında, geride kalan dokuz ayda üçüncü sırada toplam 38 bin 755 adet ile çeşitli kaza haberi yer alırken, bu haberler arasında trafik canavarının yol açtığı kazaların ise 16 bin 973 haberlerin öne çıktığı tesbit edildi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1260
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı