"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Teröre karşı sivil inisiyatif

01 Ağustos 2015, Cumartesi
Son günlerde artan terör olaylarının ülkeyi kaos ortamına sürüklediğine dikkat çeken STK’lar teröre karşı sivil siyasetin önemini vurguladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı bir terör dalgasıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Vatandaşlar olarak can güvenliğimizin sağlanması ve ülkemizde huzurun tesisi öncelikli talebimizdir” dedi. Hisarcıklıoğlu, TOBB’da düzenlenen “Teröre Karşı Sivil İnisiyatif” programında, Türkiye’nin her bölgesinde örgütlü, toplumun bütün kesimlerini temsil eden kuruluşlar olarak bir araya geldiklerini söyledi. 

Siyaset yapmanın yolu sandıktan geçer

Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasının ardından TOBB’un yanı sıra Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), Türk-İş, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile Hak-İş’in yöneticileri, ortak açıklama metnini okudular. Açıklamada, terör eylemlerinden büyük üzüntü duyulduğu belirtilerek, siyaset yapmanın yolunun sandıktan geçtiğine vurgu yapıldı. Sorunları tartışmanın ve gereken çözümleri bulmanın yerinin TBMM olduğu ifade edilen açıklamada, “Nedeni ne olursa olsun terör siyaset yapmanın ahlaki bir yolu olarak kabul edilemez” ifadesine yer verildi. 

Üzerimize düşen sorumlulukları gerçekleştirmeye hazırız”

Can güvenliğinin olmadığı yerde düşünce ve ifade özgürlüğü, din ve vicdanla girişim özgürlüğünün de olamayacağına işaret edilen açıklamada, terör eylemlerinin özgürlükleri kısıtladığına ve kaynakları tükettiğine işaret edildi. Üretim, istihdam ve refah artışı için kamu güvenliğinin önemine dikkat çekilen açıklamada, “Milletimizi ayrıştırarak, ülkemizin huzurunu bozmaya, kaos ve istikrarsızlık ortamı yaratmaya çalışanların oyunlarını boşa çıkarmak için bugün bir aradayız. İnsanımız, geleceğimiz, kalkınma hedeflerimiz ve refahımız için özgürlüklerin korunması, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve kamu düzeninin tesisi konusunda üzerimize düşen sorumlulukları gerçekleştirmeye her zaman olduğu gibi hazırız" ifadeleri yer aldı.

Herkes şiddete karşı çıkmalı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Koşullar ne olursa olsun şiddete, silaha karşı çıkmamız gerekiyor. Hep birlikte, ülke olarak, ‘Ülkemizde kan, gözyaşı, çatışma istemiyoruz, çözüm istiyoruz’ dediğimiz zaman herkes sözümüzü dinlemek zorunda olur” diye konuştu. Demirtaş, partisinin Meclis’teki toplantı salonunda, bazı illerden gelen esnaf ve sanatkârlar odaları birliklerinin başkanlarıyla bir araya geldi. Silahlar konuşmaya başladığında sivillerin susmaması gerektiğini dile getiren Demirtaş, “Silahlar konuştu diye siviller susarsa her yerde bizler şiddetin hâkim olmasına yol, ön açmış oluruz” ifadesini kullandı. Demirtaş, yaşanan bu gibi dönemlerde demokratik siyaset kanallarının açık tutulmasının önemine değinerek şöyle konuştu: “Parti kapatmak, dokunulmazlıkların kaldırılması gibi tartışmalar, hususlar demokratik siyaset kanallarını açmaz, tıkar. Ne kadar çok demokrasi o kadar az şiddet ve silah olur. İkisi aynı anda olmaz. Doğru ama demokrasiyi sınırlandırıp, siyaseti tıkayıp, siyaset kanallarını tıkamaya kalkarsanız şiddete kendi elinizle prim, destek vermiş olursunuz. 

“İnsanlar du ediyor, bunu bedduÂya çevirmeyin”

Demirtaş’ı ziyaret eden, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin Esnaf ve Sanatkârlar Birliği başkanları da, “Polis, asker, gerilla ölümü duymak istemiyoruz. Siyasetçiler yumuşak dil kullanmalı. Türkiye geriye dönmekle bir şey kazanmaz. Barış süreci devam etmeli. Bu ülkeden kopma şansımız yok” dedi. Ziyarette konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Mehmet Burhan Aksak, siyasetçilerden konuşmalarında yumuşak dil kullanmalarını istedi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2156
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı