"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Terörist Fehriye Erdal'la ilgili karar 11 Mayıs'ta verilecek

03 Mayıs 2016, Salı 21:36
​Terör örgütü DHKP-C üyesi ve iş adamı Özdemir Sabancı suikastı faillerinden Fehriye Erdal'ın Türkiye'de işlediği suçlardan Belçika'da yargılanıp yargılanmayacağına 11 Mayıs'ta yapılacak duruşmada karar verilecek.

Olumlu karar çıkarsa, terörist Erdal, Belçika'da terör amaçlı cinayet suçlamasıyla ilk kez gıyabında yargılanmaya başlanacak.

Terör örgütü üyesi Erdal'ın Türkiye'deki işlediği suçlardan Belçika'da yargılanması için başlatılan süreçte sona gelindi. Edinilen bilgiye göre, Belçikalı savcı Ann Fransen, geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi ziyaret ederek, ocak ayında yakalanan Sabancı suikastının firari faillerinden İsmail Akkol'u dinledi. Savcı ayrıca, İstanbul Sabancı Center binasında cinayetin tatbikatını da yaptırdı.

Savcının Belçika'da kabul edilen yeni terör yasasını da dikkate alarak Erdal'ın Türkiye'de işlediği suçlardan yargılanması yönünde mütalaa hazırladığı öğrenildi.

Duruşma 11 Mayıs'ta

Sabancı ailesinin avukatı Fernand Schmitz, terörist Erdal'ın Türkiye'de işlediği suçlardan yargılanıp yargılanmayacağına ilişkin duruşmanın 11 Mayıs'ta Brugge Mahkemesinde yapılacağını ve kararın da ertesi gün açıklanmasını beklediklerini söyledi.

Schmitz, kararın olumlu çıkmasını umduklarını, devamında ise Erdal'ın ilk kez terör amaçlı cinayet suçlamasıyla Belçika'da yargılanmasının başlayacağını, davanın ağır ceza mahkemeleri tarafından görüleceğini belirtti.

Terörist Erdal gıyabında yargılanacak

Schmitz, ev hapsindeyken 2006 yılında kaçan teröristin duruşmaya katılmasını beklemediklerini ancak yargılama kararının alınmasıyla beraber, nerede olursa olsun yakalanması durumunda hapse atılmasının söz konusu olacağını da ifade etti.

AA

Etiketler: fehriye erdal, belçika
Okunma Sayısı: 816
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı