"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Teröristlerin yaktığı araçlar yoldan kaldırıldı

05 Nisan 2016, Salı 11:25
Van'ın Erciş ilçesinde dün gece bir grup PKK'lı teröristin yaktığı 4'ü TIR 8 araç, sabaha kadar yapılan çalışmalarla kaldırılıp, yol ulaşıma açıldı.

Polis ve jandarmayla çatışmaya girip, bölgeden kaçan PKK'lıların yakalanması için başlatılan operasyonlar sürüyor.

Van'ın merkeze 100 kilometre uzaklıkta bulunan Erciş ilçesi'nin Örene Mahallesi'nde dün saat 21.30 sıralarında Erciş-Adilcevaz karayolunun beşinci kilometresine gelen bir grup PKK'lı terörist, rastgele ateş açarak araçları durdurdu. Hendek kazıp, yolu trafiğe kapatan PKK'lılar durdurdukları 4'ü TIR 8 aracı da ateşe verdi. İhbar üzerine polis ve asker, bölgede hava destekli operasyon başlattı. Güvenlik güçlerinin bölgeye gitmesi üzerine de zaman zaman sıcak temas sağlandı.

Hava destekli sürdürülen operasyonlar sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. PKK'lıların bölgeden kaçması üzerine de sabaha karşı Erciş- Adilcevaz karayolunda temizlik çalışmalarına başlandı. PKK'lıların ateşe verdiği TIR'lar yoldan kaldırılırken, kazılan hendek ise iş makinalarıyla kapıtıldı. 

Bölgeden dağlık alanlara kaçan PKK'lıların yakalanması için de bölgede başlatılan hava destekli operasyonlar sürdürülüyor

DHA

Etiketler: van, erciş, pkk
Okunma Sayısı: 1336
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı