"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Terörle katledilen masumların günahı ne?

25 Mayıs 2017, Perşembe
Kâzım Güleçyüz, dün yapılan scope yayınında Manchester’da meydana gelen son terör saldırısı ekseninde küresel terörü yorumlarken, reçetenin Risale-i Nur’da olduğunu söyledi.

Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz dünkü scope yayınında, Manchester’da meydana gelen son terör saldırısı için, “Hele böyle çocuk yaştaki masum gençlere bu tarz kalleşçe intihar saldırılarına İslâmın ilkeleri izin vermez. Bu İslâmı kirletme amacıyla yapılan yeni bir provokasyondur. Şükür ki bu artık Batı kamuoyunda da fark edildi. Bunun İslâmla hiçbir alâkası olmadığını birçok Batılı devlet adamı da söylüyor” diye konuştu. 

Manevî cihad tarifi çok önemli

“Küresel terörün Kur’ânî çözümü Risale-i Nur’da” diyen Güleçyüz, konuyu Bediüzzaman Modeli kitabından aktardığı bölümlerle değerlendirirken “Üstadın manevî cihad tarifi çok önemli” dedi ve Said Nursî’nin silâhlı mücadelenin en önemli sakıncalarından birini masumların da zarar görmesine yol açacak bir şiddet ortamına sebebiyet vermesi olarak izah ettiğini anlattı.

Masumların günahı ne?

“İngiliz siyasetine kızıyorsan masum çocukların ne günahı var?” diye soran Güleçyüz “Bu terör olaylarında maalesef birçok masumun hayatına kastediliyor. Oysa Bediüzzaman der ki: Bir masumun hakkı yüz cani için feda edilmez. Onların yüzünden ona zulmedilmez” ifadelerini kullandı.

Bediüzzaman’ın metoduna ihtiyaç var Güleçyüz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin bu kadar kanlı tahriklere ve provokasyonlara rağmen kan gölü haline gelmemesinin en önemli sebebi Bediüzzaman’ın manevî cihad ve müsbet hareket prensibinin kitlelere mal olmasıdır. Buna o kadar fazla ihtiyaç var ki. Bunlar İslâm âleminde de kitlelere mal olabilse ne IŞİD gibi maşa örgütler çıkabilir, ne de onların yaptığı terör eylemleri ile sarsılırız.”

Gecikildikçe fatura büyüyor 

“Dünyada huzur ve barış isteniyorsa, bunun formülü İslâmî formülü, Kur’ânî formülü Bediüzzaman’ın Risale-i Nur’da ortaya koyduğu yorumdadır. Bediüzzaman ve Risale-i Nur gerçeğinin artık keşfedilmesine şiddetle ihtiyaç var, gecikildikçe fatura büyüyor. Bu faturanın büyümemesi adına Bediüzzaman’ın mutlaka dünya fikir gündemine çok ağırlıklı bir şekilde taşınması lâzım.”  

İstanbul - Yeni Asya

Yayının tamamına şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

http://www.yeniasya.com.tr/video/kuresel-terorun-kur-ani-cozumu_433091

Etiketler: kazım güleçyüz
Okunma Sayısı: 1606
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı