"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TGC: Basın özgürlüğüne kayyum darbesi

05 Mart 2016, Cumartesi 14:02
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGC), Zaman gazetesine kayyım atanmasını 'basın özgürlüğüne kayyım darbesi' olarak niteledi.

TGS'den yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "AKP hükümeti Türkiye’de basın özgürlüğüne ikinci kez kayyum ile darbe vurdu. Zaman gazetesine dün yapılan kayyum ataması ile basın özgürlüğü, hukuk, vicdan bir kez daha çiğnendi.

Geçtiğimiz aylarda kendisine muhalif olduğu için İpek Medya Grubunu kayyum yoluyla ele geçiren ve kısa bir süre sonra da zarar ettiği gerekçeleriyle kapatan hükümet, bu kez de Feza Gazetecilik AŞ’ye kayyum atayarak dün zorla yönetimi ele geçirdi. Hem Zaman okurlarına hem de meslektaşlarımıza saldıran polis, bir Zaman çalışanını 4. kattan aşağı atılmakla tehdit etti. Türkiye’nin muhalif seslere kapalı, eleştiriyi kabul etmeyen bir polis devleti olma yolunda ilerleyişi demokraside derin yaralar açmaktadır.

Bu anti-demokratik uygulamalara karşı, aralarında üyelerimizin de olduğu Zaman çalışanlarının yanında olduğumuzu ilan ediyoruz."

Okunma Sayısı: 1379
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı