"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

THY'nin Brüksel seferleri yeniden başlıyor

05 Nisan 2016, Salı 10:52
Türk Hava Yollarının (THY), terör saldırıları sonrasında kapatılan Brüksel Zaventem Havalimanı'na uçuşlara 8 Nisan Cuma günü tekrar başlayacağı bildirildi.

THY Brüksel Müdürü Veysel Serdar, 22 Mart'taki terör saldırılarından sonra Belçika'nın başkenti Brüksel’deki Zaventem Havalimanı’nın kapatıldığını ve 3 Nisan itibarıyla havalimanının tekrar kısmen faaliyete başladığını anımsattı.

Serdar, Zaventem Havalimanı'nın açılışından sonraki üç gün sadece Brüksel Havayolları’nın uçuşlarına izin verildiğine dikkati çekerek, ilerleyen günler için havalimanı yönetimince diğer havayolu şirketleri ile THY’nin de kısıtlandırılmış uçuş imkanı aldığını söyledi.

THY’nin, Zaventem Havalimanı’nın açılması ile ilk uçuşu gerçekleştirmek üzere planlamalarını tamamladığını belirten Serdar, THY’nin, İstanbul Yeşilköy Havalimanı’ndan  Brüksel’e ilk uçuşunu 8 Nisan’da saat 07.55'te kalkacak TK 1937 sefer sayılı uçakla gerçekleştireceğini, Brüksel‘den İstanbul’a uçuşu da aynı gün saat 11.50’de TK 1938 sefer sayılı uçakla yapacağını anlattı.

Serdar, terör saldırıları öncesinde THY’nin İstanbul’dan Brüksel’e günde 5 uçuş düzenlediğini hatırlatarak, Zaventem Havalimanı’ndaki kapasite durumuna bağlı olarak THY’nin uçuş sayılarını artırmaya devam edeceğini vurguladı.

Zaventem Havalimanı’ndan seyahat edecek yolculara, havalimanı girişinde yapılan güvenlik kontrolleri nedeniyle uçuşlarından en az 3 saat önce havalimanında bulunmaları tavsiyesinde bulunan Serdar, havalimanına sadece seyahat edecek kişilerin girişlerine izin verildiğini ve yolcuların mutlaka bilet çıktıları ile alana gelmeleri gerektiğini dile getirdi.

Serdar, Zaventem Havalimanı'na henüz toplu ulaşım imkanının olmadığını, ulaşımın sadece kişisel araçlar ve taksiler vasıtasıyla sağlandığını anımsattı.

Bu arada, güvenlik önlemleri çerçevesinde, Zaventem Havalimanı alanına giren tüm araçlar aranıyor. Havalimanı terminal binası girişinde yolcuların valizleri "x-ray" cihazlarından geçiriliyor ve üst aramaları yapılıyor. Sadece biletli yolcular, bilet kontrol, bagaj teslim ve bekleme salonuna alınıyor.

AB ve NATO'ya ev sahipliği yapan Brüksel'in en önemli havalimanı olan Zaventem’den, 77 havayolu şirketi, 226 farklı noktaya uçuş gerçekleştiriyordu. Terör saldırılarında ciddi hasar gören havalimanının check-in bölümlerinin onarımının tamamlanması ve artırılmış güvenlik tedbirleri ile tam kapasite faaliyete geçilebilmesinin temmuz başında gerçekleşmesi bekleniyor.

Brüksel'de havalimanı ve metroda 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırılarında 32 kişi ölmüş, 200’den fazla kişi yaralanmıştı.

AA

Etiketler: thy, brüksel, belçika, sefer
Okunma Sayısı: 922
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı