"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

THY uçağı iniş yaparken büyük tehlike atlattı

14 Ekim 2016, Cuma 11:28
Türk Hava Yolları’nın (THY) ULS Havayolları’ndan kiraladığı kargo uçağı Yeşilköy Havalimanı’na inişi sırasında iniş takımları kilitlenmeyince büyük tehlike atlattı. O anlarda kule ile irtibata geçen kaptan pilot, “İniş takımları kilitlenmiyor gövde üzeri iniş yapabilirim” dedi.

Yeşilköy Havalimanı’nda geçtiğimiz günlerde meydana gelen olay edinilen bilgiye göre şu şekilde gelişti: Türk Hava Yolları’nın ULS Havayolları'ndan kiraladığı kargo uçağı Stockholm-İstanbul seferini tamamlamak için Yeşilköy Havalimanı’na iniş için alçalmaya başladı. Bu arada uçağın kaptan pilotu açılan iniş takımlarının kilitlenmediği ikazını aldı. Bunun üzerine Hava Trafik Kontrol Kulesi’yle irtibata geçti. 

GÖVDE ÜZERİ İNEBİLİRİM

İniş takımları kilitlenmeyen ve İki kez pisti pas geçmek zorunda kalan THY pilotu, Yeşilköy Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi’ne iniş takımlarının kilitlenmediğini ve gövde üzeri iniş yapabileceğini söyledi. Bunun üzerine yetkililer pisti uçuş trafiğine kapatarak itfaiye ve ambulans ekipleri yönlendirildi. Pisti pas geçtikten sonra tekrar havalanan uçak üçüncü kez iniş için alçalmaya başladı. Bu arada itfaiye ekipleri  bir pistte hazır bekletildi. Üçüncü denemesinde iniş takımları açılarak kilitlenen uçak saat 05.45’de Yeşilköy Havalimanı’na iniş yaptı. Sert iniş nedeniyle uçağın lastiklerinin patladığı öğrenildi.

DHA

Etiketler: thy
Okunma Sayısı: 1072
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı