"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Timurtaş Hoca'yı anlatırken hem ağladı hem ağlattı

26 Kasım 2014, Çarşamba 11:57
1980’li yıllarda verdiği vaazlarla toplumu derinden etkileyen Timurtaş Uçar Hoca’yı eşi Mevlüde Uçar gözyaşı dökerek anlattı. Hoca’nın, 1980 öncesindeki kargaşaların akabinde bir askeri müdahalenin yapılacağını anladığını belirten Mevlüde Uçar, "Bu nedenle yanında yedek çamaşırların bulunduğu bir çanta ile dolaşıyordu. Ama vaazlarını vermeye devam ediyordu." dedi.

“Adanmış Ömürler Programı”na konuk olan Mevlüde Uçar, eşine yaşatılan sıkıntıları anlatırken hem ağladı hem ağlattı. 

Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve gazeteci-yazar Demet Tezcan’ın moderatörlüğünü yaptığı programda konuşan Uçar, 12 Eylül öncesi ve sonrasında yaşanan acı gerçekleri gözler önüne serdi. Eşinin o dönemlerde büyük ıstıraplar yaşadığını ifade eden Uçar, "Bana, 48 mahkemede anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. Parmaklarımızdan cereyan vererek bizi sorguladılar. 'Niye ayet okudun, niye hadis okudun?' dediler." diye konuştu. 

Timurtaş Uçar'ın 1980 öncesindeki kargaşaların akabinde bir askeri müdahalenin yapılacağını anladığını kaydeden Uçar, "Bu nedenle yanında yedek çamaşırların bulunduğu bir çanta ile dolaşıyordu. Ama vaazlarını vermeye devam ediyordu." dedi. Eşinin gözaltına alındığı günü unutamadığını ifade eden Uçar, yaşadığı acı hatıraları gözyaşı dökerek şöyle dile getirdi: "Sabah aniden kapımız çalındı. Açmak için elimi uzattığımda dışarıdan kapıyı kırdıklarını gördüm. Bana, ‘Hocaefendi'yi götüreceklerini’ söylediler. Bu sırada yüzünü bana dönen Hocaefendi 'Küf kokulu zindan beni bekliyor. Kapı gıcırtısı, sevimsiz suratların ayak sesleri yine beni bekliyor. Allah'a emanet olun.' dedi ve gitti."

“Allah bir daha o günleri bu millete göstermesin." diye dua eden Uçar, 3 ay kendisinden haber alamadıklarını belirtti. Aylar sonra eve geldiğinde tanınamayacak halde olduğunu ifade eden Uçar, “Sakallarını tek tek yolmuşlar. 'Allah'ın gelsin seni kurtarsın' demişler. 20 kilo vermişti." dedi. Eşinin yıllarca adaletsizlikle mücadele ettiğini anlatan Uçar, o acılar çeken eşinin her kesimden dostu olduğunu ve hapisten sonra çok aranıp hal hatır sorulduğunu anlattı. 

2000 YILINDA VEFAT ETTİ

Vaazları ve elden ele dolaşan kasetleriyle bir döneme damgasını vuran Timurtaş Hocaefendi, 12 Eylül 1980 darbesinde büyük sıkıntılar yaşadı. Hocaefendi 55 davada yargılandı,idamı istendi. Bütün davalardan beraat etti. Bu karardan 4 gün sonra, 2000 yılında Hakk'a yürüdü.

Okunma Sayısı: 8112
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı