"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TMSF'ye devredilen marka, tasarım ve patent sayısı açıklandı

21 Temmuz 2017, Cuma 12:19
Bi̇li̇m, Sanayi̇ ve Teknoloji̇ Bakanı Faruk Özlü, yazılı açıklamasında, Bakanlığın Gülen Hareketi ile mücadele kapsamında yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Özlü, bu çerçevede Gülen Hareketine ait 734 marka, 72 tasarım ve 15 patentin TMSF'ye geçtiğini, Gülen Hareketi ile bağlantılı işletmelerin bin 687 marka ve 29 tasarımının Hazine’ye devredildiğini belirtti.

Özlü, açıklamasında kamu Ar-Ge harcamalarını da değerlendirdi.

Araştırma ve geliştirme faaliyetleri için merkezi yönetim bütçesinden 2016'da yapılan harcamanın, önceki yıla göre yüzde 21,6 artışla 7 milyar 508 milyon lirayı bulduğunu hatırlatan Özlü, bu harcamanın merkezi yönetim bütçe harcamaları içindeki payının yüzde 1,14 olduğunu kaydetti.

Bütçe başlangıç ödenekleri esas alınarak yapılan tahmini sonuçlara göre 2017 merkezi yönetim bütçesinden Ar-Ge için tahsis edilen başlangıç ödeneğinin 8 milyar 174 milyon liraya ulaştığına dikkati çeken Özlü, geçen yıl Ar-Ge faaliyetlerine yönelik vergi indirim ve istisnaları toplamının 1 milyar 927 milyon lira olarak gerçekleştiğini, dolaylı 2017 yılı Ar-Ge desteğinin ise 2 milyar 141 milyon lira olarak tahmin edildiğini aktardı.

AA

Etiketler: faruk özlü
Okunma Sayısı: 1607
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı