"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TOKİ 150 yıllık sarnıcı yıktı, yerine konut dikti

11 Aralık 2017, Pazartesi 12:03
Tarihçi Ali Yıldız, 2012'de kaleme aldığı 'Göç Kültüründe Yolda Kalan-Sarnıçlar Seyahatnamesi'nde' kayıtlara geçirdiği Antalya Akseki'deki Akalan Sarnıcı'nın 5 yıl sonra Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yıkılarak yerine konut inşa edildiğini belirtti.

Artıkgerçek'te yer alan habere göre “2012'de Akseki'ye yaptığım gezide Akalan'da iki badem ağacının gölgesinde doğu batı istikametinde uzanmış bir su sarnıcı vardı" diyen Yıldız, "Bunun resmini çekip kitabımda yayınladım ve korunması gerektiğine işaret ettim. Aradan geçen beş yılda bu sarnıcın bir TOKİ cinayetine kurban gittiğini üzülerek gördüm. Belediye, araziyi TOKİ'ye teslim etmiş. TOKİ de blok apartmanlar yapmış" dedi.

"Sarnıçlar ranta kurban edildi"

Sadece Antalya çevresinde 100'den fazla tarihi sarnıcın yok edildiğini tespit eden Yıldız, "19. yüzyılda göç yollarında yapılan sarnıçlar ranta kurban edildi” diye konuştu. 

Okunma Sayısı: 1341
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı