"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TOKİ 6 bin zeytin ağacının bulunduğu araziye girdi

24 Ekim 2016, Pazartesi 12:26
Hatay'ın İskenderun ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ), üzerinde yaklaşık 6 bin zeytin ağacının bulunduğu Hazine arazisinde inşaat çalışması başlatmasına yörede oturanlar tepki gösterdi. Ağaçları 35 yıl önce kendilerinin diktiği savunan mahalle sakinleri, muhatap bulamadıklarını savundu.

İlçeye bağlı Gültepe Mahallesi'nde 450 bin metrekare alan üzerine ilk etapta 4 bin 500 konut yapılması planlanan bölgede TOKİ, şantiye kurmak ve yol açmak için çalışmaya başladı. Arazi üzerindeki zeytin ağaçlarının bir bölümü de iş makineleri tarafından söküldü. Zeytin ağaçlarını 35 yıl önce kendilerinin ektiğini savunan mahalle sakinleri, başvuru yapmak için muhatap bulamadıklarını iddia etti. TOKİ'nin yapılacağı bölgede 6 binin üzerinde zeytin olduğunu savunan mahalle sakinleri Kazım Tekbaş ve Reşit Bulut, "TOKİ'ye karşı değiliz yapılmasında demiyoruz. Az emekle bu ağaçları büyütmedik. Bu emeğimizin karşılığını versinler. Bu ağaçları yetiştirmek için sırtımızda su çekip, taslarla sulayarak büyüttük. Yetkililer gelip keşfini yapsınlar. Zeytin ağaçlarımızın değerini bize versinler, ondan sonra söksünler" diye konuştu.

DHA

Etiketler: toki, hatay
Okunma Sayısı: 1437
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı