"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Topal Hafız’a şimdi de sürgün

26 Kasım 2017, Pazar
Topal Hafız olarak bilinen Bediüzzaman Said Nursi’nin talebesi Yalvaç’lı Ali Osman Karahan’ı (87) şimdi de aynı cezaevindeki 60 yaşındaki oğlundan ayırdılar.

Bediüzzaman’ın talebesi Topal Hafız’ı şimdi de oğlundan ayırdılar. Topal Hafız olarak bilinen Bediüzzaman Said Nursî’nin Talebesi Yalvaç’lı Ali Osman Karahan (87) şimdi de aynı cezaevindeki 60 yaşındaki oğlundan ayırılarak Dinar Cezaevi’ne sevk edildi. Çevresinde Topal Hafız olarak bilinen Bediüzzaman Said Nursî’nin Talebesi Yalvaç’lı Ali Osman Karahan’ın (87) yakınları tahliye talebinin reddedilmesinin ardından aynı cezaevindeki oğlundan da ayırıldı. 60 yaşındaki oğlu Sait Karahan’la birlikte kaldığı cezaevinden Dinar Cezaevi’ne sevk edilirken uygulama büyük tepki çekti. Yazar ve insan hakları aktivisti Ömer Faruk Gergerlioğlu olayı kamuoyu ile paylaşırken, şunları söyledi: “Ali Osman Karahan (87 yaşında, Bediüzzaman’ın talebesi Topal Hafız) prostat kanseri, tek böbrek, % 10 görebiliyor. 16 aydır tutuksuz yargılanması red, bir de bugün yanındaki oğlundan ayrılıp Dinar cezaevine nakledildi. Bu kabul edilemez uygulamanın gerekçesi nedir Adalet Bakanlığı. İnsaf!”

CHP’li Sezgin Tanrıkulu ise sosyal medya hesabından Adalet Bakanı’na hitaben şunları yazdı; “Ali Osman Karahan 87 yaşında 15 aydır oğlu ile birlikte Isparta’da tutuklu. Bugün tek Dinar Cezaevine sürgün edilmiş, doğru mu?@abdulhamitgul.”

Ciddî sağlık problemleri var

15 Temmuz sonrası ilân edilen OHAL sürecinde tutuklanan Karahan’ın ciddî sağlık problemleri olduğu, yürümekte bile zorlandığı bildirildi. Kalp hastası ve prostat kanseri olan Karahan’ın gözleri yüzde 25 görüyor ve tek böbrekli. 3 heyet raporu olmasına rağmen tutukluluğu sürüyor. 15 aydır tutuklu olan Ali Osman Karahan 1930 doğumlu. Isparta Yalvaç’ta ikamet eden Karahan doğuştan kalça çıkıklığı sebebiyle ‘Topal Hafız’ olarak biliniyor. 23 yaşında imam-hatip görevini sürdürürken Risale-i Nurlar’la tanışan Karahan’ın Bediüzzaman ile bir çok hatırası var. Genel Yayın Yönetmenimiz Kâzım Güleçyüz, yakınlarından aldığı bilgilerle geçtiğimiz yıl yazdığı portre yazısında hayatı boyunca ön plana çıkmadığını kaydetti. Nur Cemaatleri arasında ihtilâf olmaması için büyük gayret sarf ettiği öğrenilen Karahan’ın “Bazı arkadaşlar yanıma gelmiyor” diye sitem ettiği de belirtildi. Tutuklanma sebebinin kendisini yargılayan hâkim tarafından “Medyada böyle bir bilgi var, sen böyle demişsin, darbeyle ilgin ne?” diye sorulduğunu, kendisinin ise “86 yaşındayım, ne darbesi?” dediği öğrenildi.

Haber Merkezi

Etiketler: topal hafız
Okunma Sayısı: 20373
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Nafiz

    3.12.2017 00:39:03

    Toplum vicdanının rahatlatılması gerekiyor. Ev hapsi veya denetimli serbestlik ile de yapılabilir yargılama. Büyük bir art niyet gözüküyor. Ak parti ile Yalvaç lının arası açılmak isteniyor. Yalvaç bu adamı iyi bilir.sever sayar. Kimin ne çıkarı olabilir ki 87 yaşında ki adamı tutuku yargılamakta. Çok ilginç. Ayıp, günah. Bu olayı dillendirebilen yeniasya dan Allah tazı olsun.

  • Abdullah Çelik

    26.11.2017 23:09:59

    Yolda ki; işaretler! İşte yolculuk! İşte alışveriş! Hz.Ömer'de, böyle dememişmiydi, birilerini tanımak adına!

  • halil

    26.11.2017 14:39:29

    87 yaşında.... Hadi Bediüzzaman'a karşı içten bir çekememezliği olanları görüyoruz, anlıyoruz. Herkes büyükleri çekemez bazılarının kibri kabarır. ama 87 yaşındaki bir talebesini içerde tutmakla ellerine ne geçiyor.

  • Özdemiroğlu

    26.11.2017 08:30:56

    Topal Hafız gibi piri fani mahpusların düşünülmesi ve ayrı bir yargılama statüsü çok mu gelir. Eğer bu yaştaki insanların cezaları ne ise(en azından) belli olması ve biraz daha pozitif ayrımcılık yapılması lazım değil mi?

  • Hüseyin kıymık

    26.11.2017 07:54:56

    Allah zalimleri cezasız bırakmaz..Zalimin zulmünden arş titrer..Yaşlı mazlumların duaları geri hiç çevrilmez..

  • MollaMhmmd

    26.11.2017 06:07:07

    Allahım kahhar isminle kahrı perişan et...

  • Fatih

    26.11.2017 05:43:27

    Bir gün Bu zulümler toplanır ve Allah muhafaza balyoz olup yine bu ülkenin başına iner. iktidarı elinde bulunduranlar ve buna dur diyebilecek insanlar aklınızı başınıza almazmısınız ? adalet bitti ise gerisinin ne anlamı var !

  • Songül Coşkun

    26.11.2017 01:06:49

    Ya insaf bu yaşta bir insana yapılır mı bunca zulüm! Nerde insanlık!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı