"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Toplu taşıma araçlarına kameralı takip

27 Şubat 2015, Cuma 11:18
'Toplu taşıma araçlarında güvenlik' konusunda yapılan çalışmalar sonucu kameralı takip sistemi kurulması kararlaştırıldı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Özgecan Aslan’ın öldürülmesinin ardından gündeme gelen ’toplu taşıma araçlarında güvenlik’ konusunda teknik ekibin çalışmalarını tamamladığını ve belediye sınırları içerisinde hizmet veren toplu ulaşım araçlarına ’kameralı takip sistemi’ kurulmasının uygun görüldüğünü belirtti.

KAMERALI TAKİP SİSTEMİ

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Federasyonumuz tarafından oluşturulan teknik ekibimiz yaptığı çalışmaların yanı sıra, şu an uygulanan ve iyi sonuçlar alınan ’kameralı takip sistemi’nin belediye sınırları içerisinde hizmet veren toplu ulaşım araçlarına kurulmasını uygun gördü” dedi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Buton ve kameralı takip sistemi üzerinde yapılan çalışmalarda en uygun yöntemin ’kameralı takip sistemi’ olduğunu kaydeden Apaydın, “Konunun bir an önce uygulamaya konulması için yapılan çalışmanın sonucunu İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bildirdik. Hatta konunun önemine binaen yapılacak olan ilk ‘Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu’nda gündeme alınması için de yazıyla başvuruda bulunduk. Özetle belediye sınırları içerisinde hizmet veren toplu ulaşım araçlarına kameralı araç takip sistemi takılmak suretiyle, yolcuların ve şoförlerin can ve mal emniyetinin sağlanması amacıyla izlenmesi, denetlenmesi ve uygulamaya ilişkin usul ve esasların belirlenmesi hususunda 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması gerekmektedir” ifadesini kullandı.

“KAMERALI ARAÇ TAKİP SİSTEMİ DAHA ÖZELLİKLİ”

Kameralı araç takip sistemini tercih etmelerindeki en önemli etkenin çok amaçlı ve aynı zamanda çeşitli noktalardan aracın ve içerisinin takip edilebilmesi olduğunu kaydeden Apaydın, şunları söyledi:

“Uygulamasında büyük yarar gördüğümüz ‘kameralı araç takip sistemi’ durak, oda ve belediyeler tarafından 24 saat süreyle takip edilebiliyor. Sürücülerin olumlu ve olumsuz hareketleri yakından izlenerek, hata yapmaları halinde anında sesli olarak uyarılabilecekler. Kameranın kayıt yaptığı görüntüler geriye dönük 30 gün süre ile depolanıp saklanabiliyor. En önemlisi, bu sistem ile toplu taşıma araçlarında yaşanan hırsızlık ve cepçilik olaylarının da önüne geçilebilecektir. Yine sistem sayesinde toplu taşıma araçları duraklarda gereksiz bekleme yapamayacaklar ve çalıştıkları hat dışına çıkamayacaklardır.

Bunların yanı sıra trafikte kural tanımayan sürücülerde bu sistem sayesinde kurallara uymak zorunda kalacak ve ışık ihlali dahi yapamayacaklardır. Bu da kazaların asgariye inmesine imkan sağlayacaktır. Kameralı takip sisteminde araç durmadan kapılar açılamayacak, kapılar kapanmadan araç hareket edemeyecek. Böylece hizmetin kalitesi artacak. Kalitenin artması ile vatandaşlarımız şikayet yerine memnuniyetlerini dile getireceklerdir.”

Okunma Sayısı: 1375
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı