"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Torba yasayla Boğaziçi rantı

28 Aralık 2018, Cuma 19:56
TMMOB, Boğaziçi’ni imar affı kapsamına alan torba yasanın TBMM’ye sunulması üzerine yaptığı açıklamada, “Rant odaklı düzenleme uygulamaları hız kesmeden devam etmektedir” dedi.

Hükümetin Boğaziçi öngörünüm bölgesini imar affı kapsamına alan değişikliği torba yasa içerisinde TBMM’ye sunması üzerine TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu tarafından 27 Aralık 2018 tarihinde yazılı açıklamada yapıldı. Açıklamada, “Boğaziçi öngörünüm bölgesinin imar affı kapsamına alınmasıyla Sarıyer, Üsküdar ve Beykoz’da bulunan kaçak yapılar yasallaşacak. Bunun anlamı açıktır; İstanbul’un rant değeri yüksek bölgelerinde inşa edilen yapılar, sonradan yapılan eklemelerle birlikte affedilecek ve güvenli olmaktan uzak gerçeklikleriyle İstanbul yapı stokundaki yerini alacak” denildi. 

Yağmaya uğramayan alan kalmadı

TMMOB açıklaması şöyle devam etti; “İstanbul, kamusal değerleri, kentlilerin ortak kullanımına açık alanları ulusal/uluslar arası sermayeye peşkeş çekilmiş, ormanları, yeşil alanları talan edilmiş, kaçak ve sağlıksız yapılaşmaya göz yumulan, imar affıyla adeta ödüllendirilen, dere yataklarının imara açıldığı, güvenli olmaktan uzak yapı stokuna sahip bir kenttir. Yağmaya uğramayan, talan edilmeyen ya da yanlış yatırımlarla heba edilmeyen bölge neredeyse kalmamıştır. Deprem toplanma alanlarının bile yapılaşmaya açıldığı, deprem sonrası ulaşım güzergâhlarının yok edildiği bir kenttir İstanbul. İmar affıyla kent suçu işleyen Hükümet, Boğaziçi öngörünüm bölgesini de affa dahil ederek suç işlemede kararlı olduğunu açığa çıkartmıştır. Kentte rant odaklı düzenleme uygulamaları hız kesmeden devam etmektedir” ifadeleri yer aldı. 

Deprem tehlikesi dikkate alınmalı 

Öte yandan açıklamada, “İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak, bir kaygımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz: Ne yazık ki, kente karşı suç işlenmenin, imar aflarıyla güvenli yapılara resmiyet kazandırmanın bedelini olası bir depremde İstanbullular ödeyecektir. İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak çağrımız açıktır: İstanbul, deprem tehlikesini gözeten bir programla yeniden düzenlenmek durumundadır. Eğer bu yapılmazsa sonuçlarının ağır olacağı bilinmelidir” denildi.

İstanbul - Yeni Asya

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1549
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı