"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Trabzon'dan yürek dağlayan acı haberler...

11 Ağustos 2017, Cuma 23:30
Trabzon' un Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı terörist arasında çıkan çatışmada 2 güvenlik görevlisiyle 1 çocuk yaralandı yaralandı. Yaralılar ambulanslarla önce Maçka Devlet hastanesine kaldırıldı burada yapılan ilk müdahalenin ardından KTÜ Tıp Fakültesi Farabi hastanesine sevkedildi.

Trabzon’un Maçka İlçesi kırsalında PKK’lıların bulunduğuna istihbaratı üzerine iki gün önce başlatılan operasyonda, bugün saat 15.00 sıralarında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle yaralanan 2 güvenlik görevlisi ile 1 çocuk önce Maçka Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından 3 yaralı ambulanslarla Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne gönderildi.

BÖLGEYE TAKVİYE EKİPLER SEVK EDİLDİ

Çatışmanın çıktığı Maçka’nın Köprüyanı Mahallesi Vazelon Manastırı mevkii başta olmak üzere teröristlerin bulunabileceği bölgelere takviye birlikler sevk edildi. Maçka ve çevresinde tüm yollar kesilirken, bölgedeki sisten yararlanarak kaçmak isteyen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon sürdürülüyor.

Çatışma bölgesine yakın yerde oturanlar silah seslerini duyduklarını söyledi. Silah seslerini duyunca Köprüyanı Mahallesi Vazelon Manastırı mevkiine gittiğini belirten Hüseyin Bülbül, “Bölgeye akrabalarımla geçtik. Bizi içeri sokmuyorlar. Biri sivil 3 yaralı olduğu bilgisini aldık. Şu anda olay yerinde ağabeyim ve kardeşim var. Kendilerine ulaşamıyorum.  Şiddetli bir çatışma sesi duyduk.  Evimiz burada yardıma ihtiyaç olabilir diye bölgeye doğru hareket ettik. Ambulans istedik. Buraya intikal eden güvenlik güçlerine yolu tarif ettik. Olay mahalline doğru yönlendirdik” dedi.

1 BAŞÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

Trabzon'un Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı terörist arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik, kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Ağır yaralanan 15 yaşındaki Eren Bülbül de doktorların tüm çabasına karşın vefat etti. Yaralı bir askerin de tedavisi sürüyor.

ERZAK ÇALAN TERÖRİSTLERİ GÖRMÜŞ

Hastanede vefat eden Eren Bülbül'ün, PKK'lı teröristleri girdikleri evden erzak çalarken görüp hemen giderek güvenlik güçlerine haber verdiği ortaya çıktı. Eren Bülbül, PKK'lıların girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle gelirken çıkan çatışmada terörist kurşunlarına hedef oldu.

ÇATIŞMA SESLERİ KAMERADA

Çatışmanın çıktığı Maçka’nın Köprüyanı Mahallesi Vazelon Manastırı Mevkii'nde duyulan silah sesleri bir kişi tarafından cep telefonu kamerasına kaydedildi. Silah seslerinin 15 dakika boyunca çevrede duyulduğu belirtildi. 

Trabzon Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki polislerin izinleri iptal edildi. Maçka İlçesi'ne çok sayıda takviye polis ekibi sevk edilirken ilçenin tüm giriş çıkışları tutuldu.

YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanıp, kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde vefat eden 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün yakınları, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu, sinir krizleri geçirdi. Acil servis önünde fenalaşan aile fertlerine, sağlık görevlileri müdahale etti. Çok sayıda çevik kuvvet polisi de hastane önünde güvenlik önlemi aldı.

Çatışmada yaralanan diğer yaralı askerin tedavisinin sürdüğü, sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğu belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Trabzon Valiliği, Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan, 1 askerin şehit olduğu, 1 sivilin vefat ettiği çatışmayla ilgili açıklama yaptı. Erzak çalınan evin çevresinde yapılan inceleme sırasında saldırının gerçekleştiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Maçka ilçesimiz kırsalında devam etmekte olan operasyon çerçevesinde; evden erzak çalma olayı ve bunun terörist unsurlarca yapılmış olabileceği ihtimaline binaen bahsi geçen ev civarında sürdürülen inceleme sırasında güvenlik kuvvetlerimize yardımcı olmakta iken terörist unsurlarca yapılan hain saldırı sonucu yaralanan sivil vatandaş ile aynı saldırıda yaralanan jandarma astsubay kıdemli başçavuş, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehadet mertebesine erişmişlerdir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerimize ve milletimize başsağlığı dileriz."

Şehit astsubay, doğum gününde toprağa verilecek

Trabzon'un Maçka İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan astsubay başçavuş 41 yaşındaki Ferhat Gedik’in Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehit Ferhat Gedik'in yarın, doğum gününde toprağa verileceği belirtildi.

Astsubay başçavuş Ferhat Gedik’in şehit olduğu haberini İskenderun İlçesi Bekbele Mahallesi'ndeki ailesine Kaymakam Recep Soytürk, Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı ile görevli askerler verdi. Acı haberi alan baba Ahmet Gedik ile annesi Hatice Gedik fenalık geçirdi. Rahatsızlanan baba Ahmet Gedik, hazır bekleyen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ferhat Gedik’in şehit olduğu haberini alan yakınları ve komşuları da Türk bayraklarının asıldığı şehit evine akın etti.

2 ÇOCUK BABASIYDI

Ailenin 5 çocuğundan biri olan şehit astsubay başçavuş Ferhat Gedik’in Cemile Gedik ile evli olduğu, çiftin, 16 yaşında Alp Koray ve 9 yaşında Perizat Kayra isminde 2 çocuklarının bulunduğu ifade edildi.

YARIN DOĞUM GÜNÜYDÜ

Bu arada, Şehit Ferhat Gedik'in yarın doğum günü olduğu belirtildi. Astsubay başçavuş Gedik’in doğum gününde, ilçede düzenlenecek törenle toprağa verileceği kaydedildi.

DHA

Etiketler: trabzon, çatışma
Okunma Sayısı: 2899
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı