"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Trafik denetimleri artık havadan da yapılıyor

20 Ekim 2018, Cumartesi 13:52
Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığı, ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının azaltılması için helikopterlerle trafik denetimlerini sürdürüyor.

İçişleri Bakanlığının trafik kazalarını önlemek amacıyla başlattığı 100 günlük eylem planı kapsamında helikopterle yapılan denetimler aralıksız devam ediyor.

Bu doğrultuda, polis ekipleri, kentlerde trafiğin yoğun olduğu bölgelerde denetimleri helikopterle gerçekleştiriyor.

Polis helikopterleri, sadece trafik denetimi ve kontrollerinde değil, toplumsal olaylar ve gösterilerin izlenmesi, terör, narkotik suçlar ve kaçakçılıkla mücadele, suç işlemesi muhtemel kişilerin takibinde de yer birimleriyle eş zamanlı görev yapıyor.

Hata yapan sürücü havadan görüntülendi

Emniyet birimlerinin helikopterle havadan yürüttükleri denetimleri görüntüledi. Kontrollerde kural ihlalinde bulunan sürücüler tespit edilerek cezai işlem uygulandı.

Ankara-Konya yolunda emniyet kemeri takmadığı belirlenen bir kamyonunun sürücüsü, polis helikopterinin kameralarına takıldı.

Kural ihlali yapan sürücüyü havadan tespit eden ekipler, emniyet kemeri takmadığı için kamyon şoförüne ceza yazdı.

Havadan denetimler devam edecek

Emniyet yetkililerinden aınan bilgiye göre, İçişleri Bakanlığının 100 günlük eylem planında yer alan "önceki yılın aynı dönemine göre denetimlerin yüzde 2 artırılarak ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının yüzde 2 azaltılması" hedefinin gerçekleştirilmesi için kontroller artarak devam edecek.

Denetimlerle otoyol ve şehirler arası karayollarında, sağ şerit veya bankette uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme, hatalı sollama, hız sınırını aşma, yakın takip ve karayolunda zorunlu haller dışında duraklama ya da park gibi ihlallerin önlenmesi başta olmak üzere ana arterlerde trafiği aksatacak durum ve ihlallere daha hızlı müdahale edilecek.

AA

Okunma Sayısı: 1002
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı