"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TRT halkın parasını saçıyor

27 Haziran 2016, Pazartesi 13:23
TRT’nin dış yapımlara yılda 600 milyondan fazla para harcadığını söyleyen TBMM KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, TRT’nin zenginlerini de açıkladı.

TRT’nin en büyük gider kalemini dış yapımlar oluşturuyor. Spor spikeri Ersin Düzen, TRT stüdyolarında çekilen ortak yapım Stadyum programı için haftada 69 bin 500, ayda 278 bin lira alıyor. Maysa ve Bulut isimli çizgi film için yapımcıya bölüm başı 450 bin lira ödeniyor. Dış yapımlara yılda 600 milyondan fazla para harcayan TRT, bu harcamalarla tüm özel televizyonları geride bırakırken aynı başarıyı reyting listelerinde yakalayamıyor.

Birgün'ün haberine göre TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Üst Komisyonu’nda KİT Komiyonu üyesi Milletvekilleri tarafından yöneltilen sorulara, TRT yönetimi cevap verdi. Cevapları değerlendiren CHP İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, “Dış yapımlara 2014 yılında 560 milyon aktaran TRT, aynı yıl dışarıya ödediği ücretin yalnızca yüzde 15'i reklam geliri elde etti. TRT kendi zenginlerini yarattı ve iktidara yakın kişilere ‘bonkör’ davrandı” diye konuştu.

TRT’nin zenginleri

Vatandaşlardan kesilen paralarla ayakta duran TRT'nin özellikle iktidara yakın kişi ve yapımcıların gözdesi haline geldiğini söyleyen Sertel, TRT’nin zenginlerini şöyle sıraladı:

*Aynı alanda başka firma yokmuş gibi Çekim Merkezi Prodüksiyon firmasına 20 farklı projede 23 program yaptırılarak iddiaya göre1 milyondan fazla para aktarılmış.

*Cumhurbaşkanı’nın iftarı için Fransa’dan günübirlik İstanbul’a gelen Ersin Düzen’e TRT’nin kameralarıyla, TRT imkanlarıyla, TRT stüdyolarında çekilen Stadyum programı için haftada 69 bin 500, ayda 278 bin lira aktarılıyor.

*Cumhurbaşkanının başdanışmanları arasında bulunan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’na TRT’deki programı için bölüm başı 32 bin 500 lira ücret ödeniyor.

*Bilal Erdoğan’ın arkadaşı TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren’in tavsiyesi ile kanalla çalışmaya başlayan Diriliş dizisinin senaristi ve yapımcısı Mehmet Bozdağ’a da bölüm başı 1 milyon 100 bin lira ücret ödeniyor.”

Çizgi film için bölüm başı 450 bin

TRT’nin 13 kanalından biri olan TRT Çocuk’ta yayınlanan çizgi filmlerin birçoğunun dış yapım olduğunu belirten Sertel, çizgi filmlerin bölüm başı ücretlerinin 40 bin ila 450 bin lira arasında değiştiğini söyledi.

Sertel, TRT’nin yılda 600 milyondan fazla para aktardığı dış yapımlardan yalnızca birkaçının bölüm başı aldığı ücretler konusunda şu bilgileri verdi:

Etiketler: trt
Okunma Sayısı: 2134
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • demokrat

    27.6.2016 17:37:50

    trt denen ucube kurum derhal kapatılmalıdır...hatta diyanet te buna eklenebilir...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı