"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TSK, Azez'den operasyon başlattı

22 Ocak 2018, Pazartesi 14:12
"Zeytin Dalı Harekatı"nda 3. güne girildi! Harekatın ikinci gününde, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı kara birlikleri Afrin tarafına geçti. "Kara harekatı"yla birlikte Özgür Suriye Ordusu güçleri, Türk askerinin desteğiyle Afrin içinde ilerlemeye başladı. Hava bombardımanı ve sınırdaki birliklerden top atışları da devam etti. TSK, öğle saatlerinde Afrin bölgesinin doğusundaki Azez'den operasyon başlattı.

Harekatın ilk gününde terör hedefleri F-16'lar ve obüslerle vuruldu.

Operasyonun ikinci gününde "kara harekatı" başladı, savaş uçakları Afrin'de terör örgütü PKK-PYD-YPG ve DAEŞ'e yönelik hedefleri ikinci günde de vurmaya devam etti.

Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı ve Adana İncirlik'te uçak hareketliliği vardı, Genelkurmay, 32 uçakla 45 hedefin vurulduğunu duyurdu.

Açıklamadan kısa süre sonra, saaat 11.05'te, kara birlikleri tank ve zırhlı araçlar, sınırdan hareket etti.

Afrin'e geçişlerin büyük bölümü, Kilis'e bağlı Gülbaba köyünden oldu.

Özgür Suriye Ordusu güçleri, Afrin içinde ilerlemeye başladı, Türk askerleri, zırhlı araç ve tanklarla ÖSO güçlerine destek verdi. Kara harekatının başlamasıyla bölgedeki çatışmalar da şiddetlendi.

Kara birlikleri ilerlerken, sınırdaki obüs ve toplar da belirtilen hedefleri vurmaya devam etti.

AZEZ'DEN OPERASYON BAŞLATILDI

Anadolu Ajansı'nın haberien göre öğle saatlerinde TSK, Afrin bölgesinin doğusundaki Azez'den operasyon başlattı.

KOMUTANLAR SINIRA GİTTİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanları Hatay'a gitti. 

Komuta kademesi, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan birliklerde denetleme ve inceleme yaptı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Milli İstihbarat Teşkilatı da harekata elektronik ve teknik istihbarat sağlıyor, Afrin kent merkezinden alınan anlık bilgi ve görüntüler, Türk Silahlı Kuvvetleri ile eşgüdümlü olarak, ÖSO birliklerinin koordinasyonunda kullanılıyor.

Genelkurmay'ın yaptığı açıklamalarda, teröristler ve bunlara ait hedeflerin vurulduğu, sivil kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkatin gösterildiği bir kez daha vurgulandı.

Açıklamanın ardından Hatay Hassa sınırında çok namlulu roket atar ve fırtına obüsleri ile Afrin'deki terör hedeflerine atış yapıldı. ayrıca Azez-Afrin sınırındaki PKK-PYD-YPG ve DAEŞ'e yönelik hedefler de vuruldu.

Okunma Sayısı: 1246
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı