"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TSK, milli kriptolu telsiz çözümüne kavuştu

29 Nisan 2015, Çarşamba 20:56
ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Çok Bantlı Sayısal Müşterek Telsiz Projesi ile ilk kez havada, denizde ve karada kullanabileceği milli kriptolu telsiz çözümüne kavuştuğunu bildirdi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile ASELSAN arasında 8 Nisan'da imzalanan "TSK Çok Bantlı Sayısal Müşterek Telsiz Projesi İkinci Tedarik Grubu Ek Sözleşmesi"nin kutlama töreni, Savunma Sanayii Müsteşarlığı Nuri Demirağ Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. 

Eken, burada yaptığı konuşmada, projenin, Türkiye ve savunma sanayi açısından bir çok ilki içerdiğini söyledi. 

Proje ile Türkiye'de ilk kez milli kripto ve elektronik koruma özellikli "HF telsiz ailesinin" gerçekleştirildiğini anlatan Eken, ayrıca, hava platformlarına yönelik de ilk kez bir hava telsizinin yapıldığını ifade etti. 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, proje ile ilk kez havada, denizde ve karada kullanabileceği milli kriptolu bir telsiz çözümüne kavuştuğunu aktaran Eken, "Çok bantlı sayısal müşterek telsiz sistemi ATAK, MİLGEM ve ALTAY gibi milli gururumuz olan platformların tüm haberleşme gereksinimlerini milli dalga şekilleri ve milli kripto çözümüyle karşılamakta, ayrıca NATO sistemleri ve envanterdeki diğer sistemlerle de uyum sağlamaktadır" diye konuştu. 

Faik Eken, projede bugüne kadar geliştirilen ürünlerin arazi koşullarında denendiğini, birliklerde kullanıldığını ve alınan geri beslemelerle olgunlaştırılarak, seri üretim ile silahlı kuvvetlerde yaygınlaştırma aşamasına gelindiğini bildirdi. 

Çok bantlı sayısal müşterek telsiz sisteminin, ASELSAN'ın en önemli ihraç ürünlerinden biri olduğunu aktaran Eken, şunları kaydetti:

"Halihazırda Pakistan, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Endonezya ve Uruguay silahlı kuvvetlerinde yer alıyor. Pakistan ve Endonezya'da bu telsizlerin yerel üretimini gerçekleştirmekteyiz. Bu sene içinde Suudi Arabistan, Ürdün ve Kazakistan'da da yerel üretimin başlaması öngörülmekte. Bugüne kadar yapılan üretim ve teslimatlara bakıldığında, silahlı kuvvetlerimize bu proje ve benzer projeler kapsamında yaklaşık 2 bin adet çok bantlı sayısal müşterek telsiz teslim edilmiş durumda. İhracata baktığımız zaman ise söz konusu ülkelere toplamda 12 binden fazla ihracat gerçekleştirilmiş durumda. Şu anda yurt dışından almış olduğumuz açık siparişlerin miktarı da 10 bin telsiz civarında."

"ASELSAN denilince akla ilk gelen şey telsiz"

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir de kendisinin yaşında olanların, "ASELSAN" denilince ilk akıllarına gelen şeyin telsiz olduğunu söyledi. 

ASELSAN'ın telsiz ve haberleşme teknolojilerinde çok iyi bir konumda olduğunu dile getiren Demir, "Başka herhangi bir alanda ASELSAN'ı affedebiliriz ama telsiz ve haberleşme teknolojilerinde dünyanın bir adım gerisindeyse, affedemeyiz" dedi. 

AA

Etiketler: aselsan, telsiz, kripto
Okunma Sayısı: 1819
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı