"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TÜGVA’ya icra takibi!

01 Mart 2016, Salı 13:42
Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) Eskişehir’deki öğrenci yurdu icralık oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu TÜGVA’nın Eskişehir’de açtığı öğrenci yurdunun kirasını 8 aydır ödemediği gerekçesiyle mülk sahibi tarafından icra takibine verildi.

Bina sahibinin avukatları aracılığıyla 3. İcra Dairesi'ne yaptığı başvuruda, TÜGVA’nın kira bedeli olan 110 bin TL’lik borcunu ödemesini talep etti. Başvuru üzerine 3. İcra Dairesince TÜGVA’ya gerekli borcu ödemesi için süre verildi. Eğer gerekli ödeme yasal süre içerisinde ödenmezse TÜGVA icraya verilecek, binayı boşaltması istenecek.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), bir yıl önce Eskişehir’de, merkez Odunpazarı ilçesi Gökmeydan Mahallesi Ziya Paşa Cami yani Devlet Hastanesi altındaki 24 daireli binayı sahibi R.A.’dan kiraladı. TÜGVA, aylığı 17 bin liradan kiraladığı binayı yurda çevirdi. Eğitim sezonunun başlamasıyla öğrencilerde yurtta kalmaya başladı. Başta Eskişehir Valisi olmak üzere kentin bazı ileri gelenleri buradaki öğrencilerle çeşitli toplantılar vasıtasıyla bir araya geldi. Ayrıca TÜGVA kentte çeşitli aktivitelere de ev sahipliği yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ında Yüksek İstişare Kurulu'nda olduğu TÜGVA’nın Eskişehir öğrenci yurdu, açılmasının üzerinden bir yıl geçmeden icra takibiyle karşı karşıya kaldı. Yurdun sahibi R. A. avukatları S.U. G.U. ve Ö.O. vasıtasıyla Eskişehir 3. İcra, Dairesi Müdürlüğü'ne başvurarak, 111 bin TL’lik kira bedelinin faiziyle birlikte ödenmesini talep ederek icra yoluna başvurdu. 

Bina sahibi R.A., başvurusunda, yurdun kirası olan bu zamana kadarki 136 bin TL’lik bölümün 27 bin TL’sinin alındığını, ancak geri kalan 111 bin TL’lik bölümün ödenmediğini, bununla ilgili gerekli işlemin yapılmasını istedi. Başvuruda, 24 aylığına, aylığı 17 bin TL’den TÜGVA tarafından kiralanan 24 daireli binanın Temmuz 2015’den, 2016 Şubat ayına kadarki kirasının ödenmediği belirtildi. Söz konusu binanın kirasına ilişkin bu zamana kadar TÜGVA tarafından sadece 27 bin TL’nin ödendiğinin kaydedildiği başvuruda, 111 bin TL’lik alacağın ödenmesi için aylardır ödenmesi için beklendiği vurgulandı.

10 Şubat 2016 günü alacaklı avukatlarının 3. İcra Dairesi’ne yaptığı başvuruda, ”Alacaklı R.A. vekili S.U., G.U. ve Ö.O. Borçlu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Osman Sertuğ. Asıl alacak 136 bin TL. Bu süreçte oluşan yasal faiz 2 bin 180 TL. TÜGVA tarafından bu zamana kadar ödenen kira ücreti ise 27 bin TL. Bunların sonucundan oluşan ve TÜGVA’dan alınacak olan miktar ise 111 bin 180 TL: 111 bin 180 TL toplam tutarındaki toplam alacağın icra gideri, vekalet ücreti ve takip tarihinden itibaren asıl alacağı işleyecek (109 bin TL yıllık faizi) faiz ile tahsili ve Gökmeydan Mahallesi Duygu Sokak No: 7 Eskişehir Adresinde bulunun 24 adet dairelik binadan tahliyesi talebi ve emridir. Yukarıda yazılı borcu ödeme emrinden itibaren 30 gün içinde icra dairesine ait banka hesabına yatırmanız ihtar olunur. Eğer bir itirazınız varsa 7 gün içerisinde itirazınızı yapın. Yukarıdaki süreler için ödemeniz veya itiraz etmezseniz alacaklının tetkik mercinden tahliyenizi isteyebileceği ve kesinleşen kira alacağından dolayı da haciz talep edebileceği ihtar olunur.” denildi.

Bina sahibinin başvurusu üzerine 3. İcra Dairesince, TÜGVA’ya yurdun kirası olan 110 bin TL’lik borcunu 30 gün içerisinde ödemesi için süre verildi. Eğer gerekli ödeme yasal süre içerisinde ödenmezse TÜGVA icraya verilecek, binayı da boşaltması istenecek. Şuana kadar borçla ilgili gerekli ödemenin yapılmadığı, sürecin devam ettiği kaydedildi. Ancak ödeme için gerekli yasal sürenin dolmadığı ve halen devam ettiği ifade edildi. Gerekli borcun ödemesi ile birlikte ise icra takibinin kaldırılacağı kaydedildi.

Okunma Sayısı: 3708
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı