"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tunceli'de çatışma: 1 terörist öldürüldü

24 Eylül 2016, Cumartesi 18:12
TUNCELİ'nin Hozat İlçesi'nde, güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında sabah başlayan ve devam eden çatışmada, ilk belirlemelere göre 1 terörist ölü ele geçirildi.

Hozat İlçesi'ne bağlı Akören Köyü kırsal kesimdeki ormanlık alanda sürdürülen operasyonda, bugün öğle saatlerinde jandarma özel hareket timleri, kalabalık bir PKK'lı grup ile karşılaştı. Karşılaşma sırasında çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre, 1 PKK'lı ölü ele geçirilirken, PKK'lıların kaçmaya çalıştığı belirtildi. Çatışmanın olduğu bölgede sık meşe ağaçlarının olması nedeniyle PKK'lıların etkisiz hale getirilmesinin de güçleştiği bu nedenle 2 kobra helikopterinin de operasyona havadan destek verdiği belirtildi. Kobra helikopterleri, PKK'lıların kaçmaya çalıştığı derin vadi ve kayalıkları yoğun olarak bombaladığı kaydedildi. Sabah saatlerinde başlayan çatışmanın halen devam ettiği belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI: 1 TİKKO'CU TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Tunceli Valiliği tarafından, Hozat kırsalında çıkan çatışma ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, "24 Eylül 2016 günü Hozat İlçesi Yenibaş Jandarma Karakolu sorumluluk bölgesi Akören Mahallesi mevkiinde, Hozat 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığınca icra edilen planlı operasyonda tespit edilen 4-5 kişilik terörist grupla yaşanan temasta, TKP/ML- TİKKO üyesi olduğu değerlendirilen 1 terörist etkisiz hale getirilmiş ve 2 uzun namlulu silah ele geçirilmiştir. Kaçan teröristlerin yakalanması için Kobra helikopterlerle operasyon bölgesi ateş altına alınmış olup, güvenlik güçlerimizce operasyon bölgesinde teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir" denildi.

DHA

Okunma Sayısı: 1079
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı