"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tunceli’de komando tugayında yangın çıktı

27 Temmuz 2015, Pazartesi 16:52
Tunceli’de 4. Komando Tugay Komutanlığı’nın üst bölümünde orman yangını çıktı.

Tunceli merkez'de konuşlu bulunan 4. Komando Tugay Komutanlığı'nın üst bölümünde bulunan ormanlık alanda öğle saatlerinde yangın çıktı. Askerlerin yangına müdahalesi yetersiz kalınca orman işletme, belediye ve emniyet müdürlüğünden destek istendi. 4. Komando Tugayı'nın yanı sıra civardaki yerleşim yerlerini de tehdit eden yangın nedeniyle orman işletme müdürlüğü ekipleri, Tunceli Belediyesi itfaiyeleri ile emniyet müdürlüğüne ait 4 TOMA'lar yangın bölgesine gitti. 

 Müdahale çalışmalarının ardından yangın kısmen kontrol altına alınırken, bölgede söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip eden Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Bul, yangının, askerin ateş etmesi sonucu çıktığını iddia etti.

Yangını kontrol altına almak için seferber olduklarını belirten Bul, “Bu bir zihniyet sorunu. Çevredeki ormanları yakmak doğru değil. 1990’lı yıllarda yakılmadık yer bırakılmadı. Köyler boşaltıldı. Bu saatten sonra artık herkesin aklını başına alması gerekiyor” dedi.

Yangından yaklaşık 50 hektarlık alanın etkilendiği öğrenildi.

HAKKARİ-ÇUKURCA KARAYOLUNA BIRAKLAN PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Bu arada Hakkari Çukurca karayolunda bir menfezin altına daha önceden yerleştirilen tahrip gücü yüksek patlayıcı güvenlik güçleri tarafından bulunup fünye ile patlatılarak büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. Hakkari-Çukurca karayolunda sabah saatlerinde mayın taraması yapan güvenlik güçleri Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıktaki Oğul  Köyü yakınlarında bir menfezin altında patlayıcı tespit etti. Bunun üzerine yolu trafiğe kapatan ve çevrede geniş güvenlik önlemi alan asker, olay yerine bomba imha uzmanlarını çağırdı. Askerler, vatandaşları yaklaşık 2 kilometre uzaklaştırdı.

BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜ İLE PATLADI

Bombanın uzaktan kumanda ile patlatılmasını önlemek için sinyal kesicilerin yerleştirilmesinin ardından bomba uzmanları patlayıcıya fünye yerleştirdi. Yapılan birinci denemede patlayıcı patlatılmazken, patlayıcı ikinci elektrikli fünye ile patlatıldı. Büyük bir gürültü ile imha edilen patlayıcı yolda 1 metre derinliğinde çukur açtı. Patlayıcıya müdahale sırasında Kobra tipi iki helikopter ise yüksek dağları ateş altına aldı. Helikopterlerin yüksek dağlara ağır silahlarla taraması basın mensupları tarafından saniye saniye görüntülendi. Yaklaşık 6 saat kapalı kalan karayolu bombanın imha edilmesinin ardından yoldaki çukur Karayolları ekipleri tarafından doldurulduktan sonra   yeniden trafiğe açılacağı belirtildi. Yolda 6 saat boyunca bekletilen çok sayıda vatandaş zaman zaman görevli komutanla tartışarak patlatmanın bir an önce yapılıp yolu trafiğe açılmasını istedi.

 

 

Okunma Sayısı: 2167
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı