"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tunceli'de polis noktasına saldırı: 1 şehit, 2 yaralı!

24 Temmuz 2016, Pazar 09:00
Tunceli Ovacık karayolu üzerinde bulunan mobil polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırı sonucu 1 polis memurunun şehit olurken, 2 polis de yaralandı.

Tunceli'de bugün saat 23.30 sıralarında Tunceli Ovacık karayolu üzerinde bulunan mobil polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Yoğun silah seslerinin ve patlama seslerinin duyulduğu saldırıda 1 polis memurunun şehit olurken, 2 polis de yaralandı.

Saldırının ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, yaralılar ambulanslarla Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 

VALİLİK: 1 ŞEHİT, 2 YARALI

Tunceli Valiliği, Ovacık karayolu üzerinde bulunan mobil polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda 1 polis memurunun şehit olduğunu, 2 polisin de yaralandığını açıkladı. Valilik açıklamasında, "23.07.2016 günü saat 23.25'te ilimiz Merkez Moğultay Mahallesi Tunceli-Ovacık Karayolu girişinde bulunan zırhlı ekiplerimize BTÖ tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucu 1 kahraman polisimiz şehit olmuş, 2 polisimiz yaralanmıştır. Yaralılarımız askeri helikopterle Elazığ iline sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Bölgede teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyona başlanılmıştır" denildi.

DÜĞÜNDEKİ VATANDAŞLAR ZARAR GÖRMESİN DİYE POLİS ATEŞ AÇMADI

Kentte PKK'lı teröristlerin zırhlı araçlarla önlem alınan polis noktasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırılar sırasında kentte de panik yaşandı. PKK'lıların saldırdığı bölgeye 500 metre mesafede bulunan ve açık havada yapılan düğünde bulunanlar çatışma sırasında büyük korku yaşadı. Düğünü sonlandıran vatandaşlar gizlenecek yer aradı. Bazı vatandaşlar, patlama ve silah sesleri üzerine alanın yakınında bulunan bir binanın bodrum katına gizlendi.

Saldırı sonrası kaçan teröristler kayıplara karışırken, güvenlik güçlerinin, düğündeki vatandaşların zarar görmemesi için ateş açmadıkları belirtildi.

HELİKOPTER HASTANENİN OTOPARKINA İNDİ

Tunceli'de PKK'lı teröristlerin polis kontrol noktasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda yaralanan 2 polis memuru helikopterlerle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Durumu ağır polis memurunu taşıyan helikopter hastanesinin helikopter pisti olmaması nedeniyle hastane önündeki boş alana inmeye çalıştı. Ancak buraya inemeyen helikopter havada bir tur attıktan sonra bu kez hastanenin otoparkına zorla da olsa inmeyi başardı. Yaralı polis memuru da sedye ile alınarak hastaneye götürüldü

Tunceli'den ikinci yaralı polis memurunu getiren helikopter ise Asker Hastanesi pistine iniş yaptı. Yaralı polis memuru da buradan ambulansla alınarak Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi.

KAN VERMEK İÇİN HASTANEYE KOŞTULAR

Durumları ağır olduğu öğrenilen polis memurları için hastana görevlileri ve polis meslektaşları kan verilmesi yönünde anonslar yaptı. Anonslar üzerine çok sayıda vatandaş hastaneye gelerek, kan bağışında bulundu.

Bu arada Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Ak Parti Elazığ milletvekilleri Ejder Açıkkapı, Ömer Serdar ile İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek de hastaneye gelerek yaralı polis memurlarının durumları hakkında bilgi aldı.

Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için kentteki geniş çaplı operasyonlar sürüyor.

DHA

Okunma Sayısı: 3477
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı