"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tunceli’den Suriye sınırına askeri sevkiyat

03 Temmuz 2015, Cuma 15:31
Tunceli’de sabah saatlerinde 4'üncü Komando Tugay Komutanlığına bağlı profesyonel askerlerden oluşan çok sayıda asker ve zırhlı araç Suriye sınırında konuşlanmak üzere sınır bölgesine hareket etti.

Türkiye'de, Bolu ve Kayseri'de bulunan komando tugayları ile birlikte profesyonel sisteme geçen ilk 3 askeri tugaydan biri olan Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'nın bir taburu, bugün Suriye sınırına doğru uzun araç konvoyları ile bölgeye doğru yola çıktı. Tamamı rütbeli askerlerden oluşan profesyonel taburun, her türlü savaş koşullarında görev yapabilme yeteneğinin yanısıra, terörle mücadele konusunda da en üst düzeyde eğitim alan özel bir tabur olduğu öğrenildi. Bu nedenle taburun, Suriye sınırında yaşanabilecek olası bir çatışmada ilk müdahale edecek grup içerisinde yer alacak şekilde bölgede konuşlanacağı belirtildi.

Sabah erken saatlerde sınıra doğru hareket eden uzun zırhlı araç konvoyuna iki adet kobra helikopter güvenlik sağladı. Tunceli'den çıkan askeri konvoyda, zırhlı araçlarla birlikte tam teçhizatlı askerler, otobüsle önce Elazığ üzerinden Suriye sınırına gidecekleri öğrenildi. Tunceli- Elazığ karayolunda ilerleyen askeri konvoyun ön ve arkasında zırhlı araçlarla, havadan da Kobra tipi helikopterlerin güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Askeri konvoyun Elazığ, Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa güzergahını kullanarak Suriye sınırına ulaşacağı öğrenildi.

Etiketler: tunceli, askeri sevkiyat
Okunma Sayısı: 1991
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı