"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tuncelili avukattan Devlet Bahçeli’ye Dersim tepkisi

11 Kasım 2014, Salı 14:24
Tunceli’de Avukat Cihan Söylemez, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Kerbala değerlendirmesinin ardından Dersim’e yönelik yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Devlet Bahçeli’nin Dersim ile ilgili söylemlerinin ayrıştırıcı ve bölücü olduğunu ifade eden Söylemez, 1937-38 yılında devlet tarafından kundakta öldürülenlerin belgesini gösterdi. 

Söylemez, Başbakan Davutoğlu’nun aşure gününde yaptığı açıklamada Dersim’in modern bir Kerbela olduğunu belirtmesinin ardından muhalefet partisi Başkanı Bahçeli’nin Dersim’de yaşananların terör faaliyetleri olarak nitelendirmesinin tarih bilinmez biri olduğunu göstergesi olduğunu söyledi.

Bahçeli’nin Dersim’e yönelik sarf ettiği cümlelerin kabul edilemez olduğunu belirten Söylemez, “Devlet Bahçeli'nin bu söylemlerini kabul etmek mümkün değildir. Zira Bahçeli’nin tarih bilinmezliğin göstergesi olduğunu düşünüyoruz. Kendisi bir halkı topyekun terörist olarak nitelendirmektedir. Şimdi biz kendisine nüfus kayıt örneği göndereceğiz. Bu nüfus kayıt örneğinde 1936 doğumlu bir çocuk var. Bu çocuğun ismi Emine, bu çocuk 1938’de Nazımiye ilçesine bağlı Avanos deresinde ailesiyle birlikte kurşuna dizilerek öldürülüyor. Devlet Bahçeliye sormak gerekiyor. Emine bebek acaba terörist mi? Emine bebek hala ana emziğinde bir bebektir. Kendisinde bir vicdan var mı? Vicdan sahibi bir insan ise bir bebeğe nasıl Yezid'in takipçisi bir insan olarak nitelendiriyor?” diye konuştu.

DERSİM'DE ÖLENLERİN NÜFUS KAYIT ÖRNEKLERİNİ PTT’DEN BAHÇELİ’YE GÖNDERDİ

1937-38 Dersim olaylarında Emine bebek gibi bir çocuk çocuğun ve insanın kurşuna dizilerek öldürüldüğü belgelerle ortadayken MHP Genel Başkanının Dersim ile ilgili yaptığı bu açıklamayı kınadığını ifade eden Söylemez, “1937-38 yılında katledilen sadece Emine bebek değil o dönemde Emine bebek gibi binlerce insan katledildi. Mağaralarda kadın, yaşlı ve çocuklar gazla zehirlendiler. Bu insanların zehirli gazla öldürüldüğü, ana emziğinde katledildikleri ortadayken, muhalefet partisinin yaptığı bu açıklamalar yarayı kanatmaktadır.” dedi. 

Söylemez, 1937-38 yılında Dersim olaylarında hayatını kaybedenlerin nüfus kayıt örneklerini PTT’den MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye gönderdi.

Okunma Sayısı: 2640
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı