"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türk 11 Eylül’ü

14 Ekim 2015, Çarşamba
İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni: “Ankara saldırısı, Türk 11 Eylül’üdür.”

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Ankara Garı önündeki en az 97 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısını, “Türk 11 Eylül’ü” olarak niteledi. Rai 3 kanalındaki “Agorà” adlı programa katılan Bakan Paolo Gentiloni, “Ankara’daki saldırı, ölümcül bir saldırıdır, bir çeşit Türk 11 Eylül’üdür. Bizi en çok etkileyen şey ise, insanların orada savaşı ve PKK ile ordu arasındaki çatışmaları protesto ediyor olmasıydı” dedi. Saldırının olası sonuçlarının endişelendirdiğini dile getiren Gentiloni, “Bu saldırının, İslami köktendincilikten esinlenen bir saldırı olduğuna inanıyorum” diye konuştu. 

İtalyan diplomasisinin başı, “Bu saldırı, Erdoğan’ın, ülkenin istikrarlı yüzünü göstermek zorunda olması bakımından hem Türk Hükümeti’ne, hem de Kürtleri şiddetle değil politikayla protesto etme yoluna iten muhalefetteki HDP’ye zarar veriyor” dedi. 

ENDİŞELİYİZ

Lüksemburg’ta önceki gün yapılan Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları toplantısından sonra da açıklamalarda bulunan Gentiloni, “Türkiye’deki durum dramatik ve bizi endişelendiriyor, çünkü NATO üyesi, bizim müttefikimiz ve bölgede stratejik rolü olan bir ülkenin istikrarı tehdit altında” şeklinde konuştu.  

ANKARA BAROSU BAŞKANI DA 'ÖYLE' DEDİ

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran Ankara’daki katliâmı İtalyan Dışişleri Bakanı ile aynı çarpıcı ifade ile tarif etti. İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni Tren Garı saldırısını “Türk 11 Eylül’ü” olarak tarif ederken, Ankara Barosu Başkanı Canduran Tren Garı önünde gerçekleştirilen saldırının Türkiye’nin 11 Eylül’ü olduğunu söyledi. Ankara Barosu, Tren Garı önünde meydana gelen patlamada ölenleri anmak için Ankara Adliyesi önünde tören düzenledi. Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran ve çok sayıda avukatın katıldığı anma programına patlamada ölen avukat Uygar Coşgun’un eşi Mehtap Coşgun da katıldı.

Okunma Sayısı: 3425
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • M Numan

    14.10.2015 08:13:01

    iddialı bir söz. ama 11 eylülde onca insan öldü, burada marksist ve komunist yapıların 100 kadar insanı öldü. Bu Türk 11 eylülü demek olan diğer hadiseleri gizlemek anlamına gelir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı