"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türk Araştırma Görevlisi Rusya'da gözaltına alındı

28 Kasım 2015, Cumartesi 22:55
Trakya Üniversitesi, Rusya'da bulunan Edebiyat Fakültesi'nde görevli Araştırma Görevlisi Cemalettin Yavuz'un gözaltına alındığını bildirdi

Trakya Üniversitesi açıklamasında, Yunus Emre Programı kapsamında doktora tezi ve araştırma yapmak üzere Rusya Federasyonu'na bağlı Çuvaşistan'da bulunan Yavuz'un kanunsuz bir şekilde gözaltına alındığı belirtildi.

Yavuz'un durumuyla ilgili gerekli girişimlerin başlatıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Araştırma Görevlisi Cemalettin Yavuz, doktora tezi ile araştırma yapmak üzere bulunduğu Rusya Federasyonu Çuvaşistan Cumhuriyeti'nde, Çuvaş Devlet Üniversitesi bünyesinde düzenlenen Rusça kursuna devam ettiği için vize ihlali iddiasıyla mahkemeye çıkarılarak 5 bin Ruble para cezası, 5 yıl Rusya'ya giriş yasağı ve sınır dışı edilme cezalarına çarptırılmıştır. Yavuz, mahkeme sonrasında ayrıca gözaltında tutulmaktadır. Hocamızın tutukluluk süresinin iki hafta olacağı belirtilmiştir. Konu ile ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Kazan Başkonsolosluğu olayla ilgili olarak takibatını sürdürmektedir. Trakya Üniversitesi olarak akademik çalışmalarını yapmak üzere Rusya'da bulunan bilim insanımızın kanunsuz şekilde gözaltına alınmasını kınıyor, üniversite olarak devletimizin tüm yetkili birimleriyle çalışarak hocamızın özgürlüğüne kavuşması için çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü belirtmek istiyoruz.''

AA

Okunma Sayısı: 1254
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı