"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türk jetleri iki haftadır havalanmıyor

10 Kasım 2016, Perşembe 14:33
Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Türk jetleri iki haftadır hava harekatına katılmıyor . Ani çıkacak hedeflere karşı "yerde bekler" uçak görevlendiren Hava Kuvvetleri Komutanlığına, PKK/PYD üyesi 200'e yakın teröristin etkisiz hale getirildiği harekatın ardından bu görevin verilmesi dikkati çekiyor.

Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Türk jetleri iki haftadır hava harekatına katılmıyor.

IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 77. gününe ulaştı. Bu kapsamda terör örgütü IŞİD ve PKK/PYD hedefleri vurulmaya devam ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve koalisyona bağlı kuvvetlerin hava harekatlarıyla desteklenen muhalif unsurlar yaklaşık bin 440 kilometrekare alanda kontrolü sağladı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, harekatın uygulanması konusunda son iki haftada bazı önemli değişiklikler yaşandı. Daha önce terör örgütü hedeflerine yönelik hava harekatlarına katılan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar, son dönemde bu harekatlara katılmamaya başladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden Fırat Kalkanı Harekatı'na yönelik gerçekleştirilen bilgilendirmelerde söz konusu durum, "Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından hava harekatı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak, 'yerde bekler' uçak görevlendirilmiştir." ifadeleriyle aktarıldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçakları, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında en son, operasyonun 61. gününde uçtu. Jetler, Cubban'ın güneyi ve Burj'daki 4 hedefe düzenledikleri hava harekatında savunma mevzisi olarak kullanılan 4 bina ile IŞİD üyesi 11 teröristi etkisiz hale getirdi.

Türk jetlerinin operasyonun 58. gününde gerçekleştirdikleri bir diğer hava harekatı ise terör örgütü PKK/PYD'ye büyük darbe vurdu. Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçakları, terör örgütü PKK/PYD'nın yeni kontrol altına aldığı bölgedeki 18 hedefe 26 bomba attı, terör örgütü tarafından karargah, mevzi, silah deposu olarak kullanılan binalar imha edilirken, 160-200 terörist etkisiz hale getirildi. Söz konusu harekatın özellikle Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçakların bundan sonraki görevlerini de etkilediği ileri sürüldü.

AA

Etiketler: ışid, türk jetleri
Okunma Sayısı: 2438
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı