"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Türk - Kürt kardeşliğine zarar vermek isteyen kara fikirlileri sevindirmeyelim!''

08 Eylül 2015, Salı 16:30
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, şehit ailelerinin acılarını paylaşırken yanlış hal ve hareketlerden uzak durmak gerektiğini belirtti.

Bartık, “Şehit haberlerinin kesinlik kazanmasının ardından bazı şehirlerimizde yaşanan olayları tasvip edemeyiz. Bu olaylar bazılarının iştahını kabartmaktan başka bir işe yaramaz. İnsanların sokağa dökülüp Türk-Kürt kardeşliğine zarar vermesini isteyen yüzlerce kara fikirli insanları sevindirmeyelim.” dedi. 

Bartık yaptığı açıklamada, terörist faaliyetlerle bir amaca ulaşılamayacağını vurguladı. Türkiye’nin bu dönemde birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyduğunu anlatan Bartık, şöyle devam etti:

“Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kesiminde şehit olan 16 kahraman askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Çatışmada yaralanan 6 askerimize de şifa diliyorum. Acılı ailelerimize de sabır diliyorum. Bu acıyı tarif edecek bir kelime bulamıyorum.

Kelimelerin anlamsız kaldığı, yüreklerin kor ateşle yandığı böyle zamanlarda sabretmekten başka çaremiz yok. Son aylarda onlarca yiğidimizi toprağa vermenin üzüntüsünü yaşarken Hakkari’den gelen haber ciğerlerimizi dağladı. Allah bu ülkeye bir daha böyle acılar yaşatmasın.”

Bartık, Türkiye’nin zor günler yaşadığını ifade ederek, bu günlerin birlik ve beraberlikle geçirilmesi gerektiğine dikkati çekti. Ailelerin acılarını paylaşırken yanlış hal ve hareketlerden de uzak durmak gerektiğinin altını çizen Bartık,

“Şehit haberlerinin kesinlik kazanmasının ardından bazı şehirlerimizde yaşanan olayları tasvip edemeyiz. Bu olaylar bazılarının iştahını kabartmaktan başka bir işe yaramaz. İnsanların sokağa dökülüp Türk-Kürt kardeşliğine zarar vermesini isteyen yüzlerce kara fikirli insanları sevindirmeyelim” diye konuştu.

Terörün her türlüsünü lanetlediklerini bildiren Bartık, terörden medet umanların da heveslerinin kursağında kalacağını sözlerine ekledi.

Okunma Sayısı: 3238
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı