"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türk tankları Suriye'ye girdi

24 Ağustos 2016, Çarşamba 11:22
Türk silahlı Kuvvetleri'nin IŞİD kontrolündeki Cerablus'a başlattığı harekatta top, roketatar ve uçaklarla yapılan bombardıman devam ederken, saat 10.30 sıralarında sınırın sıfır noktasında bekleyen tanklar, oluşturulan geçiş noktalarına yöneldi ve Suriye topraklarına girmeye başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Cerablus'taki IŞİD hedeflerinin temizlenmesine yönelik yapılan harekata 'Fırat Kalkanı' adı verildiği duyuruldu.

KARKAMIŞ'A HAVAN MERMİSİ DÜŞTÜ 

Bu arada hedef alınan Cerablus'ta top, roketatar ve uçaklar tarafından vurulan IŞİD mevzilerinden dumanlar yükselmeye devam ediyor. Harekat kapsamında hedef alınan Cerablus'tan ateşlenen bir havan mermisi ise Karkamış ilçe merkezinde boş araziye düşerek patladı. Kimsenin yaralanmadığı bu saldırı sonrası havan atışının yapıldığı bölgede de sınır birlikleri tarafından yoğun ateş altına alındı.

294 ATIŞ YAPILDI

Saat 04.00'te başlayan harekat ardından saat 10.30'a kadar Cerablus'taki 81 IŞİD hedefi topçu birlikleri ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı. Operasyonun ilk 6 saatinde 294 atışın yapıldığı bölgeye yönelik atışlar sürüyor. 

2 F-16 SÜREKLİ HAVADA

Saat 06.08'den itibaren başlayan hava harekatında 12 hedefin tam isabetle vurulduğu, 2 F-16'nın ise anlık tespitlerin vurulması için sürekli havada olduğu kaydedildi. 

Öte yandan Cerablus'a yönelik başlatılan askeri harekata mekanize ve havan unsurlarının da dahil olduğu piyade birlikleri, tank, topçu birlikleri, çok namlulu roketatar bataryaları, geçit açan, mayın temizleyen istihkam birlikleri, muhabere birlikleri, lojistik destek unsurları, hava kuvvetleri hava ve yer destek unsurları ile İHA'lar katılıyor.

DHA

Etiketler: tank, suriye
Okunma Sayısı: 1962
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • serkan

    24.8.2016 15:24:27

    O zaman Pkk ve işid ülke içindeki hücreleri ile heryere saldıracak.Anlaşılan içeride güvenliksiz ve huzursuz bir ülke kendine bir cephe daha açtı

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı