"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye, AB'ye hiç bu kadar uzak olmamıştı

20 Mart 2017, Pazartesi
Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel “Şu kesin ki Türkiye, AB üyeliğine hiç bu kadar uzak olmamıştı” dedi.

Türkiye’nin Erdoğan iktidarında Avrupa Birliği’ne (AB) üye olmasının mümkün olmadığını söyleyen Avrupa Komisyonu üyesi Günther Oettinger’in ardından Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, de  benzer bir görüşü ifade etti. Gabriel “Şu kesin ki Türkiye AB  üyeliğine hiç bu kadar uzak olmamıştı” dedi. Gabriel, Türkiye için geçmişte Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından önerilen ‘imtiyazlı ortaklık’ fikrini de yeniden gündeme getirdi. Bu öneriye eskiden ‘Türklerin kendilerini ikinci sınıf Avrupalı gibi hissetmesine yol açabileceği için’ karşı çıktığını aktaran Gabriel, Britanya’nın ‘Brexit’ kararıyla birlikte daha farklı düşündüğünü ifade etti. Alman bakan, “Bugün Brexit dolayısıyla durum tamamen farklı. AB’den çıktıktan sonra Britanya’yla bir ‘özel ilişki’ kurmamız gerekiyor. Bu da AB için önemli bir öğrenme süreci olacak; belki diğer ülkeler için de uzun vadede bir örnek teşkil eder” diye konuştu.

Erdoğan ‘günah keçisi’ arıyor

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Almanya ve Hollanda’ya ağır suçlamalar yöneltmeyi sürdüren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın referandum için ‘günah keçisi’ aradığını söyledi. Gabriel, Erdoğan’ın Türkiye kökenli vatandaşların Almanya’da kabul görmedikleri yönündeki hissiyatından faydalandığını, bu sebeple Almanya’nın Erdoğan ve hükümet yetkililerinin provokasyonlarına tepki vermekten kaçınması gerektiğini söyledi. Alman bakan, aksi yönde bir tavrın Erdoğan’ın referandum kampanyası için ‘günah keçisi’ arayışına fayda sağlayacağını savundu.

Etiketler: avrupa birliği
Okunma Sayısı: 1511
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı