"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye Almanya'dan Öksüz'ü isteyecek

21 Kasım 2017, Salı 16:22
Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Almanya'da olduğu ileri sürülen firari Adil Öksüz hakkında iade talepnamesi hazırlandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi Gülen yapılanmasına yönelik olarak açılan davanın firari sanığı, yapılanmanın "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ün iadesi için harekete geçti.

Mahkeme 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanıldığı belirtilen Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin olarak 486 kişinin yargılandığı davanın sanıklarından Adil Öksüz için iade talepnamesi hazırladı.

Akıncı davasının görüldüğü Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Almanya'da olduğu ileri sürülen Öksüz'ün Türkiye'ye iade edilmesi için hazırladığı talepnameyi Almanya'ya iletilmek üzere Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

Mahkemenin ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında askeri helikopterle Yunanistan'a kaçtığı belirtilen aynı davanın sanıklarından Fatih Arık için Yunanistan'a gönderilmek üzere de iade talepnamesi hazırladığı kaydedildi.

486 sanıklı Akıncı Üssü davasında 17 Kasım'daki duruşmada 13 sanığın tahliyesine karar verilmişti. Davaya 11 Aralık'ta sanık savunmalarıyla devam edilecek.

Deutsche Welle Türkçe

Okunma Sayısı: 1732
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı