"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye bu hale nasıl düştü?

14 Ekim 2015, Çarşamba
AB sürecindeki tam olarak tamamlanmamış demokrasi kazanımlarında bilhassa son dönemde ciddi bir gerileme yaşayan Türkiye’deki gelişmeler endişeyle takip ediliyor.

Türkiye-Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen: Almanya Başbakanı Angela Merkel, Pazar günü yapacağı çalışma ziyareti öncesi, Almanya’dan Türkiye’nin nabzını tuttu.

Faruk Şen, 97 insanımızın terör saldırısında öldüğünü öğrendiğinde Almanya’da bir sempozyumda olduğunu belirterek, “Bu haber Almanya’da günün ilk maddesiydi. Tüm insanlar ‘Türkiye nasıl bu duruma geldi? Siz 2004-2011 yılları arasında ışıldayan bir yıldızdınız, şimdi bu terör ve ekonomideki baş aşağı gidişlerin sebepleri neler? Türkiye’nin dışta ve içte sorunlarının artmasını neye bağlıyorsunuz?’ sorularını bana sordu” cümlelerini sarfetti.  Türkiye-Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Başkanı Ekonomi Profesörü Dr. Faruk Şen, “97 insanımızın terör saldırısında öldüğünü öğrendiğim sırada Almanya’da bir sempozyumdaydım. Bu haber Almanya’da günün ilk maddesiydi. Tüm insanlar “Türkiye nasıl bu duruma geldi? Siz 2004-2011 yılları arasında ışıldayan bir yıldızdınız, şimdi bu terör ve ekonomideki baş aşağı gidişlerin sebepleri neler? Türkiye’nin dışta ve içte sorunlarının artmasını neye bağlıyorsunuz?” sorularını bana sordu” şeklinde konuştu. 

SEÇİM OLACAK MI?

Faruk Şen, “Türkiye 1 Kasım seçimlerine girebilecek mi?” sorusunu da sorduklarına dikkat çekerek, “Özellikle AB yetkilileri Türkiye bu seçimleri erteleyecek mi veya bu seçimler hakkıyla yapılabilecek mi, yeni kanlı olaylar olacak mı?” tarzında kendisine sorular yönelttiklerini bildirdi.

ZOR SORULAR

Avrupalıların sordukları Trükiye’ye dair sorulara cevap vermenin çok güç olduğunun altını çizen Şen, şunları kaydetti:  “7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye’de bir koalisyon hükümeti kurulsaydı; terör gerek IŞID gerek PKK tarafından bu kadar artmazdı. Türkiye G-20 zirvesine sağlam bir hükümetle giderdi. Rusya başta olmak üzere ABD, Türkiye’nin üzerine bu kadar gelip, oyunlar oynayamazdı. Türkiye 2,5 Milyona yakın mültecisiyle baş başa kalmazdı. Bütün bunları yurtdışında anlatmak çok güç. İnsanın Türkiye’deki gelişmelere canı dayanmıyor. Kan gölüne dönen Ankara’yı gördüğünüz zaman ‘Bu insanlar, bu ülke bunu hak etmedi’ diyorsunuz. Avrupalıya da Türkiye’nin bunların altından kalkacağını, IŞID belasını en kısa zamanda halledebileceğini söylemek istiyorsunuz.”

 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1405
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı