"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye’de faili meçhuller devam edecek gibi görünüyor

25 Kasım 2014, Salı 17:44
Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, tarihine hiç yakışmamasına rağmen Sabahattin Ali ile başlayan faili meçhullerin Türkiye’de devam edecek gibi göründüğünü söyledi.

Prof. Hablemitoğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Uludağ Üniversitesi'nde (UÜ) düzenlenen ‘Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddetin Yeni Sosyopolitiği’ konulu konferansa katıldı. Rektörlük A Salon'da düzenlenen konferans öncesinde basın mensuplarının sorularının yanıtlayan Prof. Hablemitoğlu, özellikle son zamanlarda artan faili meçhul cinayetlerin devam edeceğini savundu.

Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, “Türkiye’nin son 30-35 yılına baktığınızda, Sabahattin Ali ile başlayan bir faili meçhuller tarihi var Türkiye’nin. Bu bitmedi, zaman zaman aralarındaki zaman uzadı ama bu devam edecek Türkiye’de, öyle görünüyor. Ben bitmesini çok dilerim. Ve acı olan da insanlar üzerinde bıraktığı algı sanıyorum. Hangi amaçla yapıldığını hiçbir zaman anlayamayacağım. Çok da fazla şey söylemek istemiyorum ama yakışmıyor Türkiye’nin tarihine faili meçhuller.” şeklinde değerlendirdi. 

Prof. Hablemitoğlu, daha sonra ‘Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddetin Yeni Sosyo politiği’ konulu sunumunu yaptı. Hablemitoğlu, görüntüler eşliğinde yakın zamandaki kadın cinayetlerinden başlayarak, konuya sosyo ve politik açıdan açıklık getirmeye çalıştı. 

Okunma Sayısı: 758
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı