"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye’de işkence raporu yayınlandı

26 Ekim 2016, Çarşamba
Merkezi New York’ta bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch-HRW), Türkiye’de polisin gözaltına alınan kişilere işkence ve kötü muamelede bulunduğunu öne sürdü.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Türkiye’de polisin gözaltına alınan kişilere işkence ve kötü muamelede bulunduğunu öne sürdü. Örgüt, “Açık Çek: Türkiye’de darbe girişimi sonrası işkenceye karşı koruma tedbirlerinin askıya alınması” başlıklı 43 sayfalık bir rapor yayımladı. Raporda, olağanüstü hâlin (OHAL) ardından yürürlüğe giren kanun hükmünde kararnamelerin (KHK) gözaltı şartlarını ve gözaltındaki tutsakların haklarını olumsuz etkilediğini ifade etti.

40’tan fazla mağdur dinlendi

Raporun, 40’ı aşkın avukat, insan hakları savunucusu, sağlık personeli, adlî tıp personeli ve gözaltına alınan kişiyle yapılan mülâkatlar sonucunda hazırlandığı belirtildi. Raporda, darbe girişiminden sonra gözaltına alınmış olan ve kötü muameleye maruz kaldığını söyleyen kişilerin şahitlikleri 13 vak’a altında aktarıldı.

İşkence iddiaları var

Bu kişilerin iddiaları arasında, gözaltındayken stres pozisyonlarında tutuldukları, uykudan mahrum edildikleri, ağır şiddete maruz kaldıkları, cinsel istismara uğradıkları ve tecavüzle tehdit edildikleri gibi ifadeler yer aldı. BBC’nin haberine göre, Örgüt, şahitliklerine başvurduğu kişilerin isimlerini kendi güvenlikleri için gizli tuttuğunu belirtti.

Okunma Sayısı: 3737
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı