"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye eğitimde iflasın bedelini ödüyor

03 Nisan 2015, Cuma 09:59
Taraf yazarı Cengiz Aktar, bugünkü köşe yazısında Türkiye'nin eğitim sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Aktar'ın yazısından ilgili bölüm şu şekilde:

ÜNİVERSİTE SINAVININ KÂBUS SONUÇLARI

İbrahim Ortaş 1998’den beri sistemin yozluğunu yakından izler. Bu defa “YGS sonuçları kötüydü, şimdi daha kötü; öğrencilerin anca %5’i üniversite düzeyinde sayılır” diyor. Bu yıl 1.987.488 adayın 145.000’i 140 puan alamadığı için ön lisans ve açık öğretim fakültelerine dahi kayıt yapma hakkını elde edemedi. 575.768 aday da 180 taban barajını aşamadığı için LYS sınavına giremiyor. Geçen yıl 477.000 aday 180 puan barajını aşamamış bu sayı şimdi 100.000 kadar artmış. (www.bianet.org/bianet/egitim/163235-her-20-liseliden-sadece-biri-universite-okuyabilecek-duzeyde)

Ne eğitimin içeriği, ne veriliş biçimi, ne sınav sistemi, ne genel bilgi dağarcığı, ne bilgiyi kullanma becerisi, ne yabancı dil bilgisi, hiçbiri, gençliğin devasa ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte. Sistemin iflasını anlamak için üniversite mezunu diplomalı işsizlere bakmak yeter. Türkiye eğitimde iflasın bedelini şimdiden ödüyor ve ödemeye devam edecek.

Haber Merkezi

Etiketler: taraf, cengiz aktar, eğitim
Okunma Sayısı: 1328
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı