"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye, İsrail’i Lahey’den de kurtaracak mı?

29 Mayıs 2017, Pazartesi 17:20
Türkiye ile İsrail Mavi Marmara saldırısı sonrası anlaştıktan sonra gemiye operasyon yapılmasın ve katliamın veren askerler hakkındaki yargılama düşmüştü.

Mağdurlar, son ana kadar  Uluslararası Ceza Mahkemesin’de (UCM) İsrail’i sanık koltuğuna oturtacak Lahey sürecine umut bağlıyordu.

Karar Gazetesi’nin haberine göre  burada her an gelecek karara da Türkiye-İsrail anlaşması  gölge düşürebilir. İsrail’in Mavi Marmara gemisine 31 Mayıs 2010’da düzenlendiği operasyon sonrasında 10 Türk vatandaşı ölmüştü.  Ankara-Tel Aviv arasında askıya alınan ilişkiler daha sonra yapılan anlaşmayla normalleşme sürecine girdi. Ancak bu anlaşma 10 Türk vatandaşın öldürüldüğü operasyonun talimatını veren İsrailli komutanlara açılan davanın da düşmesi anlamına geldi. 

İsrail’le yapılan anlaşma belirleyici olabilir

Mavi Marmara saldırısıyla ilgili ikinci bir yargı süreci de UCM’de “savaş ve insanlık” suçlamasıyla işliyor. Lahey savcılığının iki kez ölen sayısını gerekçe göstererek suçun yeterli ağırlığı olmadığı için (gravity) yetkisizlik kararı verdiği dosyada ön mahkeme, avukatların itirazlarını haklı bularak savcılığın kararını gözden geçirmesine karar verdi. Mahkeme, İsrail’in saldırısını savaş suçu olarak değerlendiren Lahey savcılığının, dosyayı yeniden açmasına hükmetti. Ancak Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşmanın savcılığın kararında belirleyici olabileceği değerlendirilmesi yapıldı. Lahey’den gelecek bir dava kararının ise İsrail’i ilk kez sanık koltuğuna oturtması bekleniyor. 

Okumak için tıklayınız:

Mavi Marmara şehitleri dualarla...

Hükümete Mavi Marmara davası

Mavi Marmara davası düşürüldü

Şehit eşi: Onlar canlarıyla tarih yazdılar

Mavi Marmara'yı anlattı: ''Şehitlerin neden acı çekmediğini orada anladım''

Mavi Marmara karikatürleri

Etiketler: israil, türkiye
Okunma Sayısı: 2368
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    30.5.2017 07:35:58

    MAVİ MARMARA şehitlerine ALLAH dan rahmet diler,yaralılara acil şifalar ihsan etmesini niyaz ederken MAĞDURLARI ise bu KATİL-TERÖRİST İSRAİL e peşkeş çeken antlaşmayı yapanları yüce mevlama havale ediyorum. TÜRKİYE-İSRAİL ANLAŞMASININ DETAYLARINI açıklarsanız faydalı bir hizmet olur diyorum.Birçok saf vatandaşımız bu antlaşmanın muhtevasını hala idrak edememişler,okutalım ki öğrensinler ve hıyanetçilere inanmaya son verirler.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı