"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye'nin aradığı katil zanlısı yakalandı!

12 Haziran 2016, Pazar 09:24
İstanbul ve Ankara'da öldürülen 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz, İzmir'in Menderes İlçesi'nde yakalandı.

İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranan Atalay Filiz, İzmir'in Menderes ilçesinde yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Atalay Filiz'e benzeyen bir kişinin, Menderes ilçesinden İzmir yönüne giden bir yolcu minibüsüne bindiği yönündeki ihbar üzerine çalışma başlattı.

Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınında minibüsü durduran ekipler, araçtaki Atalay Filiz'e benzeyen sırt çantalı kişiyi, kimlik tespiti ve parmak izi işlemleri için emniyete götürdü.

Yapılan incelemede şüphelinin 3 cinayetin zanlısı olarak aranan Atalay Filiz olduğu tespit edildi.

Filiz'in 3 cinayetin zanlısı olarak arandığı haberlerinin ardından birçok kentten bu kişinin göründüğüne dair polise ihbarlar yapılmıştı.

Tuzla Yalıboyu Caddesi Postane Mahallesi'nde oturan tarih öğretmeni, 2 çocuk annesi Fatma Kayıkçı'nın cesedi, 28 Mayıs'ta evinin yakınındaki çalılıkların arasında bulunmuştu. Kayıkçı'yı öldürdüğü iddia edilen Atalay Filiz'in, 16 Eylül 2013'te o dönem tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova'nın öldürülmesi olayına karıştığı bildirilmişti. 

Ankara'daki cinayetlerle ilgili yaklaşık 3 yıldır aranan Atalay Filiz'in, sahte kimlikle yurt dışına kaçtığı ve bir süre sonra geldiği İstanbul'da yaşamaya başladığı, çevresine kendisini farklı kimlikle tanıttığı belirtilmişti.

"BURGULCA DOLMUŞUNDA YAKALANDI"

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, 3 kişinin katili olarak aranan Atalay Filiz'in, Menderes'e bağlı eski belde Gümüldür'den bindiği Gümüldür- İzmir dolmuşunda bir yolcunun kendisini tanıyıp polise ihbar etmesi sonucu, olayı fark edip değiştirdiği dolmuşta yakalandığını söyledi.

Başkan Soylu, şunları söyledi:

"Seri katil zanlısı Atalay Filiz, Gümüldür'den İzmir'e gelmek üzere dolmuşa binmiş. Dolmuştaki bir vatandaş kendisini tanımış ve polise ihbar etmiş. Bunun üzerine vatandaşın kendisini tanıdığından şüphelenen Atalay Filiz, hemen dolmuştan inmiş ve Bulgurca dolmuşuna binmiş. Menderes ilçe merkezinde emniyet güçleri Bulgurca dolmuşunu durdurarak, yakalamış. Biz belediye olarak temizlik işleri, park ve bahçeler biriminde çalışan personelimizi bu konuda uyarmıştık. Çünkü personelimiz sürekli halkın içinde geziyor. Emniyet birimlerimizi kutluyorum. İhbarı dikkat alarak titiz bir çalışma yürütmüşler. Milletimize geçmiş olsun."

İZMİR EMNİYET MÜDÜRÜ DETAYLARI AÇIKLADI

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya Atalay Filiz'in yakalanmasıyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

Atalay Filiz sabah 7.30 sularında Gümüldür ilçemizde yakalandı. Mayıs ayının son günlerinde ilimize geldiğine ilişkin bir takım bilgiler kamuoyuyla paylaşılan Atalay Filiz'in ayın 27'sinde İstanbul'da işlenen 3. cinayetten sonra ilimize geldiği, Buca ilçesinde bir internet kafede 3.5-4 saat bazı temaslar kurduğu, özellikle bu temaslar içinde konaklama yeri için arayışlar içinde olduğu tespit edildi.

Ayın 27'si ile 30'u arası arasındaki süreçte, 31'ine kadar İzmir'de olduğunu öğreniyoruz. 29'u Yeşilyurt'ta bir bekar evinde kalıyor, sonra 29-30 Buca'da kaldıktan sonra 31 Mayıs sabahı il merkezinden ayrılıyor.

Bu geçen süre içerisinde ilk bilgiler çerçevesinde daha önce babasının görevi nedeniyle İzmir'i tanıyor olmaktan kaynaklı, Gümüldür Özdere bölgesinde kaldığı anlaşılıyor.

Gümüldür Özdere'de birkaç gün pansiyonlarda, birkaç gün arazi, sahiller ormanda kalmış.

DOĞA ŞARTLARINA UYUM SAĞLAMA YETENEĞİ VAR

Geçmişte doğada barınma, doğa şartlarına uyum sağlama konusundaki becerileri nedeniyle yemek içme ihtiyacını doğadan karşıladığı, dışarıyla temas kurmadığı anlaşılıyor.Gümüldür-İzmir seferi yapan bir minibüste bir vatandaşın Atalay Filiz'e benzerliği nedeniyle ihbarda bulunması üzerine arkadaşlarımız istikamet üzerinde noktalar oluşturuyor.Kendisinden şüphelenildiğinden şüphelendiği için minibüsü terk edip başka bir minibüse geçiyor. Duyarlı vatandaş ikinci minibüse bindiği bilgisin de emniyete bildiriyor. Tüm araçlar üzerinde kapama ve uygulama yapmak üzerine şahıs minibüs içerisinde alınıyor. Duyarlı bir toplam tablosu ortaya koyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şahsın yakalanmasında vatandaşlarımızın duyarlılığı son derece önem arz eden bir sonuç ortaya çıkarmıştır.

VATANDAŞA ÖDÜL VERİLECEK

Vatandaşımızı hem tebrik ediyoruz hem de emniyet müdürlüğü olarak ödüllendireceğiz. Sadece ülkeye mal olmuş cinayetler için değil her olayda aynı duyarlılığı göstermesini temenni ediyoruz.

ÜZERİNDEN ÇIKANLAR ŞOKE ETTİ

Üzerinden kendi adına düzenlenmiş, eski bir pasaport çıktı. 23.11.2011 yılında Endonezya'ya gitmiş. Kendi adına gerçek kimliği var. 4 adet kendi fotoğrafı olan başkaları adına sahte kimlik var. Kendi fotoğrafı ve değişik vatandaşların fotoğrafı olan 3 adet sahte ehliyet, 14 adet açık, aktif faal kredi kartları var. Üzerinde 2 adet avcı, komando bıçağı var. Biber gazı, 10 bin TL üzerinde Türk parası, 3500 euro, bir Fransız vatandaşının vatandaşlık belgesi var. Yaşam malzemeleri var.

BAVULLARINI ATMIŞ

Daha önce kameralara yansıyan görüntülerde Atalay Filiz'in çantaları vardı. Çantalarında kitap ve yaşam malzemeleri olduğu, bunları ağırlık yaptığı için attığı ortaya çıktı. Uzunkaya "Valizler, bavullar basına yansımıştı. Günlük yaşamını kullanacağı eşyaları, kitapları varmış ancak kendisine yük olduğunu düşündüğü için değişik yerlerde çöpe atmış" dedi.

'3 YILDIR AİLEMLE İRTİBATIM YOK' DEDİ

3 yıldır ailesi ile irtibatı olmadığını söyledi. Babasının hava subayı olarak görev yapması sebebiyle İzmir’de bulunduklarını ve ilimizi iyi tanıdığı bilgisini verdi.

'PİŞMANLIK GÖRÜNTÜSÜ GÖRMEDİM'

Sorgu yapmadık mülakat yaptık. 50 lira anlaşıyor 25 lira veriyor. 25 liranın hesabını yapmasını şunu gösteriyor uzun süre kaçacağını belli ediyor. Yunan adalarını hiç düşünmemiş. Çok zeki görünüş itibariyle pişmanlık görüntüsü görmedim. Neşeli bir görüntüsü var. Cinayetlerle ilgili avukatımla cevaplayacağım dedi.  Maskeleyecek kılık değişikliği olamamış. Dolmuşla muhtemelen il merkezine geliyor olduğunu düşünüyoruz. 

İstanbul'a gönderildi

Atalay Filiz, İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından, daha önce İstanbul'dan İzmir'e gelen polislere teslim edildi. Filizin yakalanırken yanında olan eşyaları polis ekipleri tarafından alındı. 

Siyah passat marka sivil polis otosuna bindirilen Atalay Filiz, emniyet hizmet binasından çıkartılırken, bina önünde toplanan İzmirliler, Filiz'e tepki gösterdi. Bazıları da cep telefonlarıyla Filiz'i görüntülemeye çalıştı. Atalay Filiz'i karayoluyla İstanbul'a götüren polis araçları binadan çıkarken kalabalık arasındaki bazı kişiler araçlara vurmak istedi. Bina önünde önlem alan polisler kalabalığı güçlükle sakinleştirdi.

İstanbul'daki cinayetten 2 gün sonra İzmir'e geldi

Atalay Filiz, İstanbul'da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldürdükten sonra 29 Mayıs'ta çeşitli yolcu otobüsleri değiştirerek İzmir'e geldi. Aynı gün Buca'da girdiği internet hizmeti de veren kafeteryada 4 saat kalıp gece konaklayacağı Yeşilyurt Semti'ndeki evi buldu. Filiz, aynı gün gece yarısına doğru Yeşilyurt Semti'ndeki eve yerleşti. Ev sahibinin 75 lira oda ücreti istemesi üzerine gece yarısı geldiğini söyleyip, 25 lira indirim yapmasını istedi ve ev sahibine 50 lira ödedi.

Dağlarda saklandı, kurbağa ve otları yedi

Atalay Filiz, 30 Mayıs'ta Buca'da farklı bir evde kaldı, 31 Mayıs'ta da asker olan babasıyla birlikte gençlik yıllarında askeri kampına da gidip kaldığı Menderes İlçesi'nin tatil yöresi Gümüldür'e gitti. Burada birkaç gün pansiyonda kaldı. Ardından dağlık arazide, park ve sahillerde yattı. Aldığı biyoloji eğitimi ve gençlik yıllarında gittiği doğada yaşam kursları nedeniyle doğadaki kurbağa ve çeşitli hayvanları, zehirli olmadığını bildiği çeşitli otları ve bitkileri yiyerek hayatta kaldı.

Filiz dün mandalina bahçesinde üzerini değiştirirken vatandaşlar tarafından görüldü, "sapık" olduğu düşünüldü, ancak tanınmadığı için ihbarda bulunulmadı.

AA

Etiketler: atalay filiz, izmir
Okunma Sayısı: 4520
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı