"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye'nin gözü bu davada

20 Nisan 2016, Çarşamba 09:51
Karaman'da 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve hakkında 600 yıla kadar hapis cezası istenen sınıf öğretmeni 54 yaşındaki Muharrem B.'nin yargılanmasına bugün başlandı.

İnfiale neden olan tecavüz davasının duruşması öncesi kentte geniş güvenlik önlemi alınırken Karaman Valiliği, dava süresinde her türlü basın açıklaması, eylem ve gösteriyi yasakladı.

Sınıf öğretmeni Muharrem B., Ensar Vakfı ile Karaman İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği'ne (KAİMDER) ait kayıt dışı yurtlarda barınan 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla geçen 5 Mart günü tutuklandı.

İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Mağdurlardan 7’sine tecavüz, 2’sine cinsel istismar, 1’ine de müstehcen görüntü izletip taciz etmekten 600 yıla yakın hapsi istenen sanık Muharrem B., 'kasten yaralama' 'çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyet yoksun kılma', 'çocuğun cinsel istismarı' suçlamalarından bugün Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yargılanacak. Kapalı oturum olarak yapılacak duruşmaya basın mensupları da alınmayacak. 

Karaman Ağır Ceza Mahkemesi bugünkü duruşma öncesinde, peş peşe yapılan ön duruşmalarla mağdur çocukları dinledi ve mağdurların ifadelerini aldı. Görüntüye alınan mağdur çocukların anlattığı olaylar, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile tutuklu olduğu Ereğli Cezaevi'nden katılacak Muharrem B.'ye sorulacak. 

ENSAR VAKFI TABELASINA KAMUFLAJ 

Duruşma nedeniyle kentin girişlerinde polis, kente giren araçları durdurup , tek tek kimlik kontrolü yapıldı ve üst aramasından geçirildi. Adliye çevresinde yaklaşık 3 kilometrelik alan ise polis tarafından demir bariyerlerle çevrildi. 

İddianamede adı geçen Ensar Vakfı'nın, Karaman Şubesi binasındaki tabelalar ise binaya Türk bayrağı asılarak kamufle edilmeye çalıştı. 

Adliyeye girmek isteyenler sabahın ilk saatlerinden itibaren kimlik ve üst aramasından geçirilerek içeri alınmaya başlandı. Adliye önünde, çevre il ve ilçelerden gelen takviye polis ekipleri ve TOMA'larla yoğun güvenlik önlemi alındı.

VALİLİKTEN YASAKLAMA

Karaman Valiliği de duruşma nedeniyle, davanın devam ettiği süre boyunca Karaman il sınırları içerisinde her türlü toplanma, basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma gibi etkinliklerin yasaklandığınıresmi internet sitesinden duyurdu.

SANIK DURUŞMAYA GETİRİLMEDİ

Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 09.30'da başlayan 'cinsel istismar' davasına, sanık Muharrem B. tutuklu bulunduğu Ereğli Cezaevi'nden güvenlik nedeniyle getirilmeyerek, SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim) sistemiyle katıldı. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün sadece cinsel istismar davasının görülmesine karar verildi. Başka dava alınmadı.

30 BARO DAVAYA MÜDAHİL OLACAK

Mağdur çocuklardan 5'inin avukatlığını üstlenen Karaman Bora Başkanı Oktay Yılmaz, ''5 mağdur çocuğun avukatlığını ben üstlendim. Diğer 5 çocuğun da Ensar Vakfı'nın avukatlarının savunacağını biliyorum. Başta Karaman Barosu Çocuk Hakları Komisyonu ve Barolar Birliği olmak üzere yaklaşık 30 baronun çocukları komisyonunda görevli avukatlar, davaya müdahil olacak.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müdahil olacak'' dedi.

SANIĞA AKIL SAĞLIĞI YERİNDE RAPORU VERİLDİ

Mağdur çocukların ifadesinin daha önceden alındığını belirten Baro Başkanı Yılmaz, ''Çocukların ifadeleri alındı. Adli Tıp Raporları hazır. Sanık da SEGBİS ile duruşmaya katılacak. Onun da Adli Tıp Raporu hazır. Akıl ve ruh sağlı yerinde raporu verilmiş. Duruşmanın bugün karara bağlanacağını tahmin ediyoruz'' dedi.

1 AVUKAT GÜÇLÜKLE İKNA EDİLDİ 

Oktay Yılmaz, sanığı savunmak için de Karaman Barosu'na kayıtlı hiçbir avukatın kabul etmediğini, ancak CMK gereği bir avukat arkadaşlarını güçlükle ikna edip, sanığın avukatlığını üstenmek zorunda kaldığını belirtti. 

Ağır Ceza Mahkemesi'nin önüde başta CHP'li milletvekilleri,  çok sayıda avukat ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri salonun önünde bekledi. Salonun kapısı ise saat 09.15'da açıldı ve katılımcılar ve avukatlar içeri alındı. Saat 09.30'da duruşma başladı.

AVUKATLARDAN ALKIŞLI PROTESTO 

Mahkeme heyeti, duruşmaya ara verdikten sonra, davaya gözlemci ve izleyici olarak katılmak isteyen milletvekilerin taleplerini incelediği öğrenildi. Bu sırada duruşma salonunun önünde bekleyen avukatlar ise, içeri alınmayıp bekledikleri gerekçesiyle durumu alkışlarla protesto etti. Salonun kapısı kapalı olduğu için avukatlar ile mübaşir ve polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. 

Saat 10.55'de duruşma salonunun kapısı yeniden açıldı ve müdahil avukatlar salona alınmaya başlandı.

SANIĞIN İFADESİ ALINMAYA BAŞLANDI 

Duruşmada iddianamenin okunmasının ardından sanık Muharrem B.'nin ifadesi alınmaya başlandı. Duruşmayı izleyen bir avukat, sanığın ifadesinin alınması ve savcının mütalaasını sunmasının ardından, mahkemenin bugün karar verip davayı bitirebileceğini söyledi.

SANIĞIN İLK SÖZLERİ: BEN SUÇSUZUM

Tutuklu bulunduğu Ereğli Cezaevi'nden gece Karaman'a getirilen sanık Muharrem B.'nin adliye nezarethanesinden, doğruca Ağır Ceza Mahkemesi salonuna çıkan bir koridordan ve tutuklu ve hükümlülerin alınıp çıkarıldığı kapıdan girdi.

Savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmediği belirtilen Muharrem B.'nin ilk sözlerinin iyi bir eğitimci olduğu ve TEOG başarıları bulunduğunu söylemek oldu. Çocukları evladı gibi sevdiğini ileri süren Muharrem B. "Ben yapmadım, polisler çocukları yanlış yönlendirmiş" dedi. Emniyette baskı altında verdiği ileri sürdüğü ifadeleri kabul etmediğini söyleyen Muharrem B., "Polis bana 'Sen burada anlat, sen ceza almazsın' dedi. Ben de anlattım" ifadelerinde bulundu.

OKUL YÖNETİCİLERİ TANIK OLARAK DİNLENDİ

Sanığın Muharrem B. ifadesinin ardından görev yaptığı Gazi Mustafa Kemal İlkokulunun müdürü Ayhan Yılmaz, müdür yardımcıları Fikret Çelik ve Mustafa Türk, rehber öğretmen Süheyla Kahvecioğlu ile mağdur çocuklardan bazılarının öğrenim gördüğü Karaman İmam Hatip Ortaokulu müdürü Ziya Güler, müdür yardımcıları Ramazan Taş, Mehmet Üzüm'ün tanık olarak  ifadeleri alındı. 

Tanıklar ifadelerinde 'cinsel istismar' olaylarından haberdar olmadıklarını ve öğretmen Muharrem B.'nin çevresinde iyi tanınan birisi olduğunu ve sosyal faaliyetlerle  yakından ilgilendiklerini söyledikleri öğrenildi.

Tanıkların ifadesinin ardından duruşma savcısı, mütalaasını vermeye başladı.

DHA

Etiketler: karaman, cinsel istismar
Okunma Sayısı: 2092
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı