"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binası ile ilgili önemli gelişme!

07 Mart 2017, Salı 10:38
Irak'ta ordu güçlerinin Musul'un batısında Teyyaran mahallesinde bulunan Türkiye'nin Musul Başkonsolosluk binasının da bulunduğu bölgeyi tamamen kontrol altına aldıkları bildirildi.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Musul'un batısında Teyyaran mahallesi'nin kurtarılmasının ardından Musul Başkonsolosluğu'nun bulunduğu alana hemen girilemedi. Konsolosluk binasının bulunduğu bölgedeki TNT ve diğer patlayıcılar temizlendikten sonra söz konusu sahaya girildi.

Irak'ın en büyük ikinci ili Musul'un haziran 2014'te Terör örgütü DEAŞ'ın eline düşmesinin ardından Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu boşaltılmıştı.

DEAŞ militanlarının işgal ettikleri konsolosluk binasını karargah olarak kullanması nedeniyle koalisyon uçakları daha önce binayı vurmuş ve bu yüzden binanın büyük oranda kullanılamaz hale geldiği ve enkaza dönüştüğü belirtilmişti.

 

AA

Etiketler: ırak, musul, ışid, operasyon
Okunma Sayısı: 1617
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı