"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye’nin tavizlerini İsrail Başkonsolosu anlattı

05 Temmuz 2016, Salı 13:53
İsrail Başkonsolosu Shai Cohen, Türkiye ile İsrail’in İsrailli yetkililer hakkında açılan davalar konusunda anlaştığını söyledi.

İsrail Başkonsolosu Shai Cohen, Türkiye-İsrail arasındaki anlaşmayı, normalleşme sürecini ve sonrasını NTV canlı yayınında değerlendirdi.

Cohen, Mavi Marmara saldırısıyla ilgili olarak İstanbul’daki mahkemelerde dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı’nın da olduğu yetkililer hakkında açılan davalara değindi. İki ülkenin konuyla ilgili anlaşmaya vardığını söyleyen Cohen, “Türk tarafı ile hukuki açıdan bu davaların herhangi bir yaptırımla sonuçlanmayacağı konusunda anlaşıldı. İki taraf arasında bu konuda karşılıklı bir anlayış olduğunu söyleyebilirim. Bu İsrail için çok önemli bir konu.  Gelecekteki atılacak siyasi adımlar için de önem ifade ediyor” dedi. Türkiye’nin Hamas’ın faaliyetleri konusunda da sözler verdiğini aktaran Başkonsolos, “İsrail’in Hamas konusundaki duruşu uzun zamandır biliniyor. Biz Hamas ile terör örgütü olarak mücadele ediyoruz. Türkiye ile Hamas’ın hiçbir askeri ya da terör aktivitesine izin vermeyeceği konusunda anlaşıldı. Buna  Türk topraklarında para toplanması da dahil. Özellikle İsrail’e olmak üzere Türk topraklarından hiçbir eylemde bulunmalarına izin verilmeyeceği konusunda bir söz verildi” ifadelerini kullandı. 

Konuyla ilgili diğer haberler:

Şimon Peres, ilk kez Erdoğan'ın 'one minute' çıkışı hakkında konuştu

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/simon-peres-ilk-kez-erdogan-in-one-minute-cikisi-hakkinda-konustu_402589

Hayır, İsrail ne özür diledi ne de tazminat ödeyecek...

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/hayir-israil-ne-ozur-diledi-ne-de-tazminat-odeyecek_402477

U dönüşü dünyanın da gündeminde

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/dunya/u-donusu-dunyanin-da-gundeminde_402428

 

Okunma Sayısı: 2415
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    5.7.2016 18:59:55

    BAKIRKÖY 7.A.CEZA MAHKEMESİ KARARLARINI YILLARDIR SÜMEN ALTI ETMENİN NEDENİ İSRAil E TAVİZ İLE SONUÇLANDI.mağdurların hakları yine çirkin ve necis siyasi hesaplara feda edildi.AKP nin yaptığı bugüne kadar maalesef bu. Darbe soruştrmalarında 'BU DAVALARIN SAVCISIYIM, MAVİ MARMARA HADİSESİNDE'İZNİ BİZ VERDİK, CEMAAT İŞİNDE ise 'NE İSTEDİLERSE VERDİK, diyerek sonra cadı avı ve teröristlikle suçlayan ağızın herhalde akıl sağlığının yerinde olmadığına hekimler kanaat etmişlerdir.Yoksa bir kişi bu kadar zikzak çiziyorsa ya iyi rol oynamaktan aciz yada ........

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı