"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye 'parti devleti' olma yolunda ilerliyor

22 Aralık 2017, Cuma 11:23
Hukuk profesörü Mustafa Erdoğan, iki yıl önce yazdığı bir yazıyı facebook sayfasında yeniden paylaşarak Türkiye'nin 'parti devleti' olma yolunda ilerlediğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Mustafa Erdoğan'ın Facebook sayfasında bugün paylaştığı tespiti şöyle:

"İkibuçuk yıl önce, Nisan 2015 itibariyle Türkiye'nin siyasî durumu bana şöyle görünüyormuş: ''Aslına bakılırsa, bugün bazı bakımlardan eskisinden de kötü durumdayız. Bu demektir ki, (...) büyük özgürlük sorunlarımız var. Bunların en belirgin olanlarını şöyle belirtebiliriz: Türkiye 70 yıl sonra yeniden bir 'parti devleti' olma yolunda ilerlemektedir. 'Demokrasi' çoğunluğun keyfî ve baskıcı yönetimi olarak işlemektedir. Haklar parti-devletin bağışı olarak anlaşılmakta, 'insan hakkı' kavramı tanınmamaktadır. 'Kanun' kavramının moral otoritesi erozyona uğratılmıştır. İktidar kişiselleşmiştir ve sun’î bir hanedan yaratma çabası vardır. Bu tek-adam iktidarı aynı zamanda hukuksuzluk ve keyfîlikle atbaşı gitmektedir. Hukuk yolsuzlukların örtbas edilmesi ve genel olarak suskun bir toplum yaratılması için kullanılmaktadır. Toplum devlet eliyle kutuplaştırılmaktadır.Hâsılı kelâm, Türkiye’nin özgürleşme ihtimali yakın vade için bir kere daha rafa kalkmış bulunuyor. AKP bu başarısıyla övünebilir!''

Haber Merkezi

Etiketler: mustafa erdoğan
Okunma Sayısı: 2320
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı